Sestri Art Gallery – Culoarea din sufletul copiilor

Sestri Art Gallery (str. Borzogheanu, nr. 4) găzduiește, în aceste zile, o expoziție colectivă de pictură și desen semnată de șapte dintre elevii apreciatei artiste vizuale Mariana Papară, profesor de arte plastice. Organizată de Asociația Artistică Internațională „ARIPA”, expoziția se intitulează „Culoarea din sufletul copiilor”.

Septetul de expozanți îi cuprinde pe Anastasia Smeu, Anastasia Ilie, Andrei Smeu, Antonia Surdu, Iris Gineralu, Iasmina Pavel și Matei Milstein.

Cred în puterea copiilor de a schimba lumea, în genialitatea lor înnăscută, motiv pentru care cred că fiecare copil trebuie să beneficieze de cele mai bune instrumente în dezvoltarea sa. Câtă vreme va fi înțeles, acceptat și susținut în ceea ce el face cu adevărat bine, nativ, acesta își va putea manifesta geniul. Cred în libertatea de exprimare. Arta este cea care ne ajută să cunoaștem mai bine lumea care ne înconjoară, precum și pe cea din interiorul nostru. Eu îi consider pe ei artiști, pentru că sunt inocenți, sunt puri”, a spus Mariana Papară.

Apariția pentru prima dată a micilor artiști în fața publicului nu dezminte așteptările. Ei și-au câștigat deja frumoase aprecieri din partea criticului de artă Emil Nicolae.

Este foarte greu de spus când se naște un artist. Când începe să-și manifeste talentul sau când a terminat școala? Ceea ce propune Mariana Papară și elevii săi este un lucru formidabil. Felicitări și mult succes în continuare! ”.

Evenimentul a fost întregit de momentele muzicale susținute de trei dintre membrii Atelierului Muzical Artistic „TEOMELODY”: Alexandru Suman (16 ani), Daniel Sezonov (12 ani), Andra Olaru (16 ani). Ei sunt pregătiți de profesorul Daniel Miron.

Expoziția poate fi vizitată până marți, 10 decembrie 2019.

Violeta MOȘU