A XVI-a ediție a Bienalei „Lascăr Vorel” se deschide vineri pentru public

De peste două decenii, toamna, în an impar, FUNDAȚIA „VOREL” din PIATRA-NEAMȚ organizează una din cele mai prestigioase manifestări naționale de artă plastică: Festivalul Concurs Bienal Național „LASCĂR VOREL”. De-a lungul celor 22 de ani am avut aceiași devotați și fideli parteneri: Complexul Muzeal Județean și Filiala Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Ediția din 2019, cea de a XVI-a, realizată cu sprijinul financiar oferit de Primăria Municipiului Piatra-Neamț, se adresează artiștilor pictori, sculptori și graficieni, absolvenți ai universităților de artă, membrii ai U.A.P. din România.

Au răspuns invitației 133 artiști care prezintă 178 de lucrări în sălile Muzeului de Artă din Piatra-Neamț. Faptul că artiști premiați și nominalizați la edițiile precedente sunt pe simeze și anul acesta, este o dovadă a importanței pe care a dobândit-o Bienala de la Piatra-Neamț.

Programul manifestărilor cuprinde vernisajul expoziției „Bienala de Artă Plastică „Lascăr Vorel” Piatra- Neamț și festivitatea de premiere.

Juriul care va stabili și decerna Marele Premiu al Bienalei și premiile de pictură, grafică și sculptură este format din: prof. univ. dr. Liviu Suhar – pictor, prof. univ. dr. Constantin Catargiu – grafician, prof. univ. dr. Neculai Păduraru – sculptor, prof. dr. Vasile Duda – istoric și critic de artă, prof. Costin Neamțu – pictor.

Anunțarea premiilor și vernisajul expoziției celei de a XVI-a ediții a Bienalei Naționale de Artă Plastică „Lascăr Vorel” vor avea loc la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț, vineri, 25 octombrie 2019, începând cu ora 17:00.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada octombrie-decembrie 2019.

Fundația „VOREL”

Maria Huminiuc, coordonator proiect