sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitateExpoziție „Eroii Reîntregirii Neamului“, la Biblioteca Județeană

Expoziție „Eroii Reîntregirii Neamului“, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Asociația de Binefacere „De la Inimă la Inimă“ Chișinău, Complexul Muzeal Neamț și Primăria Piatra-Neamț, găzduiește expoziția de portrete „Eroii Reîntregirii Neamului“, în perioada 10-12 octombrie 2019, în Holul Principal. Vineri, 11 octombrie, de la ora 10:00, va fi oficiat Parastasul de pomenire, iar de la ora 11:00 va avea loc vernisajul expoziției. Prezentatorii vor fi Maria Lupașco și Valeriu Ciobanu.

„Expoziția «Eroii Reîntregirii Neamului» vine cu mărturii ale veteranilor războiului de la Nistru din anul 1992 și cuprinde 26 de portrete ale persoanelor care și-au jertfit viața pe câmpul de bătălie, în care au murit 386 de luptători. Expoziția este itinerantă, iar Piatra-Neamț este a 15-a localitate din țară în care poposește. Scopul acesteia este de a aduna fonduri financiare pentru a se construi la Chișinău un memorial creștin ortodox în cinstea și memoria acestor eroi“, a precizat transnistreanul Valeriu Ciobanu.

Sunt așteptați să viziteze expoziția în zilele de joi, vineri și sâmbătă, între orele 10:00 și 15:00 și să participe la manifestările de vineri mai ales tinerii, elevii și cadrele lor didactice.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments