luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitateExpoziția „În culise” - un act artistic de succes

Expoziția „În culise” – un act artistic de succes

Cele două autoare ale expoziției „În culise”, deschisă recent la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț, Shirley Siegal (Israel) și Sylvia Trăistariu (Piatra-Neamț), vă invită la o cină simbolică, reprezentând conexiune, întâlnire, „aceasta având și atributele unei discuții”, după cum a menționat Sylvia Trăistariu, artist și muzeograf. Este un act artistic prin care încercăm să readucem în prim-plan contribuția pe care au avut-o femeile în istorie”, a mai adăugat Sylvia Trăistariu.

Shirley Siegal, artist, arheolog, lector și instructor de artă, are la activ peste 30 de expoziții personale și de grup internaționale. „Acest proiect reunește femei din diferite culturi. Eu consider că arta poate schimba lumea. Mă bucur că mă aflu la Piatra-Neamț și că o să particip, la fel ca anul trecut, și la Festivalul Internațional de Arte Plastice „Piatra-Neamț Creativ”, a spus Shirley Siegal.

Criticul de artă Emil Nicolae a punctat un fapt esențial: „Deși nu vedeți niciun portret de bărbat, eu vreau să vă spun că această expoziție este despre bărbați, despre efectul negativ al falocrației. Expoziția aceasta este deschisă lângă Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni. Toată arta de acolo este făcută de femei, pentru că civilizația Cucuteni a fost matriarhat. Acesta-i un lucru pe care nu ni-l spun nici istoricii, e în surdină”.

Expoziția poate fi vizitată până marți, 6 august.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments