vineri, iunie 14, 2024
AcasăActualitateFlorin Mircea Zaharescu - un artist plastic original

Florin Mircea Zaharescu – un artist plastic original

Un eveniment în viața artistică pietreană îl constituie expoziția deschisă vineri, 31 mai, la Galeria de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț. Aceasta aparține renumitului artist plastic romașcan Florin Mircea Zaharescu.

Prof. Ștefan Potop, președintele Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), Filiala Neamț, a spus că avem de-a face cu o expoziție densă, completă, în care coexistă toate cele trei ipostaze ale artelor plastice: pictura, grafica și sculptura. „Florin Mircea Zaharescu este un artist la care întotdeauna găsim lucruri noi. Este într-o fervoare creatoare nestăvilită și-i urăm să-l țină această stare mulți ani înainte”.

Prof. dr. Lucian Strochi, critic de artă, a precizat că valoarea lui Florin Mircea Zaharescu se poate cuantifica în cercuri concentrice. „Arta sa este în mare parte cunoscută, pentru că de „vină” este în primul rând sculptorul. Florin este o personalitate incontestabilă a Romanului, a Neamțului, a țării”.

Florin Mircea Zaharescu va expune, în curând, și la Roman. „Va fi o expoziție mai amplă, am mulți colecționari care au lucrări de-ale mele, lucrări neexpuse niciodată. Sunt bucuros că am putut să fac această expoziție și aștept să-mi apară primul album de artă, de fapt vor fi trei volume, primul care va apărea fiind cel de sculptură”.

Expoziția poate fi vizitată până la mijlocul lunii iunie.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments