„GEST-dialogical graphics”/ Sylvia Trăistariu: „Este un proiect care îndeamnă la dialog și face referire la manifestare, la gest, la mișcare”

Muzeul de Artă din Piatra-Neamț oferă vizitatorilor o interesantă expoziţie de artă contemporană din creaţia artiştilor Giles Eldridge (Marea Britanie) și Sylvia Trăistariu (Piatra-Neamț). Intitulată „GEST-dialogical graphics”, aceasta este deschisă până la începutul lunii iunie.

Dialogul apropie discursuri plastice, tematici și ideologii. Avem un dialog în interiorul artistului, vedem asta atât la Giles, cât şi la Sylvia Trăistariu, dar şi un dialog între artişti. Am găsit la cei doi corespondențe la care nici ei nu s-au gândit”, a spus scriitorul Adrian G. Romila.

Sylvia Trăistariu, artist și curator al expoziției, a specificat că expoziția este rezultatul unor discuții îndelungate despre artă, despre idei, cu artistul britanic Giles Eldridge. „Ceea ce propunem noi este un proiect care îndeamnă la dialog și face referire la manifestare, la gest, la mișcare. „GEST” este compus practic din inițialele numelor noastre”, a mai adăugat Sylvia Trăistariu.

Apreciez ajutorul și susținerea găzduirii expoziției la Muzeul de Artă și îi mulțumesc Sylviei pentru că m-a invitat să fac parte din acest proiect. Aș dori să subliniez cât de important este faptul că Sylvia a început un proiect de artă contemporană la Piatra-Neamț, cum nu am văzut nicăieri, nici în altă parte în România, nici în Anglia”, a menționat și artistul britanic Giles Eldridge.

Violeta MOȘU; Foto: Florentina Buzenschi