luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitateDe ziua portului tradițional, la Răucești va avea loc Balul Gospodarilor

De ziua portului tradițional, la Răucești va avea loc Balul Gospodarilor

Duminică, 12 mai, este o zi specială pentru una dintre cele mai importante moşteniri spirituale ale poporului român: este Ziua naţională a portului tradiţional, sărbătoare care este celebrată anual, începând cu anul 2015, în a doua duminică a lunii mai.

Având în vedere acest eveniment, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în colaborare cu Primăria comunei Răuceşti, organizează, duminică, 12 mai 2019, la Căminul cultural din localitate, începând cu ora 15:00, BALUL GOSPODARILOR.

În cadrul acestei manifestări cultural artistice vor fi premiate: cel mai frumos, vechi şi autentic costum popular; cea mai bună pereche de dansatori pe ritmurile muzicii populare; gospodina cu cele mai gustoase plăcinte; gospodarul cu cel mai bun streşinel; cea mai frumoasă / inedită declaraţie de dragoste.

Fiind zi de sărbătoare pentru portul tradiţional, participanţii la Bal sunt invitaţi să poarte straie populare.

În cadrul Balului gospodarilor de la Răuceşti o implicare deosebită o va avea Ansamblul „Floricică de la munte”, prin recitalurile folclorice prezentate dar şi prin suportul muzical oferit, pe întreg parcursul desfăşurării evenimentului, de orchestra Ansamblului.

Alături de artiştii pietreni va evolua şi Formaţia „Favorit” din Târgu Neamţ.

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments