luni, iunie 24, 2024
AcasăActualitateExpoziție de primăvară la UnicArt

Expoziție de primăvară la UnicArt

O expoziție interesantă prin calitatea stilistică pe care o conține s-a deschis, săptămâna aceasta, la Galeria UnicArt. Alături de artiștii nemțeni Mariana Papară, Dumitru Bostan jr., Ștefan Potop, Arcadie Răileanu, Lucian Gogu-Craiu, Radu Cristian Macavei, Dumitru Bezem, Ioan Popei, Petru Diaconu și Mihai Florin (foto), pe simeze expun și plasticieni din alte localități: Liviu Șoptelea, Cristi Bîzoieș (Botoșani), Orban Terenc, Veress Lazos, Veress Zsuzsa, Radu Iațcu (Tg. Mureș) și Vasile Siminiuc (Suceava).

Pictorii propun tehnici și maniere distincte, subiectele celor 84 de lucrări fiind cu deosebire florile și peisajele.

Dacă această expoziție se petrecea acum 1.000 de ani, n-ar fi putut să aibă loc, deoarece era interzisă. Vreo mie de ani, în istoria Europei, pictura cu flori, cu excepția trandafirului, a fost interzisă de biserică. Mă refer la flori pentru că florile sunt un simbol al primăverii și domină, așa statistic, lucrările de pe simeze”, a declarat criticul de artă Emil Nicolae.

Vasile Ouatu, proprietarul Galeriei UnicArt: „Expun pictori de elită și mă bucur. Sunt hotărât să organizez o tabără în comuna Alexandru cel Bun, în luna august, pentru a pune în valoare istoria, tradiția și frumusețea acelor locuri”.

Expoziția va rămâne deschisă până la mijlocul lunii viitoare.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments