vineri, martie 29, 2024
AcasăActualitateTeodora Sava vine cu „Dacă noi ne iubim” la Piatra-Neamț

Teodora Sava vine cu „Dacă noi ne iubim” la Piatra-Neamț

Musicalul „Dacă noi ne iubim”, scris de adolescenţi pentru adolescenţi, vine la Piatra-Neamţ, sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 19.00, la Cinema, Mon Amour. Din distribuție face parte și pietreanca Teodora Sava, finalista X Factor.

Realizat pe muzica trupei Holograf, spectacolul „Dacă noi ne iubim” este considerat un fenomen pentru peisajul cultural din România, iar la prima reprezentaţie l-a făcut să plângă de emoţie pe Dan Bittman. Scenariul este scris de doi adolescenţi, Anastasia Jinga şi Rareş Fota, regia îi aparţine Julietei Georoiu, actriţă şi profesor de actorie la Şcoala Victory of Art, iar pe scenă joacă, plini de entuziasm, peste 40 de artişti tineri şi foarte tineri. Spectacolul „Dacă noi ne iubim” impresionează prin temele abordate şi prin felul în care sunt puse în scenă trăirile şi frământările adolescenţilor. Prietenia, iubirea, relaţia cu părinţii, visurile, cariera, banii sunt subiecte care îi preocupă şi care fac parte din drumul lor iniţiatic în călătoria către maturitate. Spectacolul emoţionează pînă la lacrimi orice generaţie, de la adolescenţi şi până la părinţi, datorită felului unic în care actorii le oferă spectatorilor o experienţă intensă, amplificată şi de piesele formaţiei Holograf”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de organizatori.

După spectacolul atât de emoţionant de la Teatrul Naţional Bucureşti, hotărârea de a pleca într-un turneu prin ţară a venit firesc. „Dacă noi ne iubim” este un spectacol în care treci prin toate culorile emoţiei, indiferent ce vîrstă ai. Energie, bucurie şi multă iubire. Aşteptăm cu emoţie întâlnirea cu adolescenţii din toată ţara”, a declarat Julieta Geroiu.

În rolul principal este distribuit Tomy Weissbuch, 21 de ani, finalist la „Vocea României”, student la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale”. „Este un musical bazat pe melodiile uneia din trupele cu care am crescut, Holograf, şi sunt mândru că pot interpreta piesele lor pe scene mari din ţară. Vă chem la acest spectacol, unde vă aşteaptă muzică bună, emoţii mari, dragoste pentru arta şi plăcerea de a juca în faţa voastră”, a declarat Tomy Weissbuch.

Coautoare a senariului, Maria Anastasia Jinga, elevă în clasa a XII-a, a declarat: „Spectacolul „Dacă noi ne iubim” nu e doar dramă, doar o piesă de dragoste, nu e doar comedie, doar muzică, doar dans, doar actorie. Sunt toate astea împreună. Ca adult, te face oarecum nostalgic pentru perioada adolescenţei, o perioadă memorabilă a vieţii. Pentru adolescenţi, e ca un conspect asupra a ceea ce au făcut şi vor face. Pe unii poate îi trezeşte la realitate, alţii poate se regăsesc”.

Prețul biletelor este 60, 40 și 25 de lei. Pe un bilet pot intra două persoane.

(Dor de Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments