C.A.R. Pensionari Piatra-Neamț: Expoziție de pictură și grafică Gigel Bârliba

În această perioadă de început de Aprilie, când oamenii se pregătesc pentru întâmpinarea Marilor Sărbători de Paști, când ne aflăm în anotimpul cel mai frumos și mai plăcut al anului, când toate ale naturii învie și reînvie, binecunoscuta Galerie de artă „Gheorghe Vadana” de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Piatra-Neamț oferă noi și deosebite bucurii de suflet iubitorilor de frumos din municipiul Piatra-Neamț și nu numai de aici.

Este vorba despre deschiderea, la această Galerie de artă, a unei noi expoziții de artă plastică, respectiv despre Expoziția de pictură și grafică semnată de artistul plastic Gigel Bârliba. Evenimentul a avut loc în după-amiaza zilei de miercuri, 3 aprilie 2019.

Vernisajul expoziției, desfășurat în prezența unui public căruia îi place cu adevărat arta și, în mod deosebit, arta plastică, a fost deschis de binecunoscutul artist plastic Mircea Răsvan Ciacâru.

Despre lucrările care alcătuiesc expoziția, despre activitatea neobosită a autorului acestor creații au vorbit artistul plastic Mihaela Pravniceru și scriitorul Gheorghe Simon.

Menționăm că artistul plastic Gigel Bârliba, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a fost prezent cu creații ale sale și în cadrul expoziției deschise la începutul acestui an tot la această Galerie de artă de la CAR Pensionari Piatra-Neamț, alături de artiștii plastici Marcela Popescu, Cecilia Hăisan, Dumitru Bezem, Elena Chiru și Ioan Roșca.

Cele câteva zeci de lucrări care alcătuiesc prezenta expoziție a artistului plastic Gigel Bârliba, între care atrag în mod deosebit privirile și atenția vizitatorilor florile, peisajele, înălțimile, munții și deosebitele edificii bisericești, toate înconjurate de albul primitor și odihnitor, vorbesc de la sine despre talentul, sensibilitatea și atenția acordată de autor în procesul de realizare a creațiilor artistice respective.

Lucrările de artă plastică prezente pe simezele acestei expoziții de pictură și grafică dau vizitatorilor, celor care zăbovesc în fața lor și le privesc, bucuria deosebită a culorii și luminii.

Se vede din tablourile expuse că pictorul, graficianul Gigel Bârliba, este și rămâne fidel dorinței de a obține, prin lucrările sale, expresia veridică a peisajelor, a florilor, a înălțimilor, a munților, ca și a edificiilor bisericești, înțelegând prin compoziție spațiul pictural în care sunt orchestrate, desenul și mai ales lumina.

Lucrările care alcătuiesc prezenta expoziție fac dovada că, la autorul lor, se conturează un stil original, cu o personalitate distinctă, dispunând de propria sa expresie plastică.

Este o expoziție în care pictura și grafica se împletesc, se asamblează foarte bine. Combinația este foarte interesantă, cromatica este limpede, luminoasă, cele două tipuri de limbaj grafic armonizându-se. De altfel, în ansamblul ei, expoziția este luminoasă, optimistă.

Văzând interesul cu care a fost primită încă de la vernisaj, ne permitem să anticipăm că expoziția artistului plastic Gigel Bârliba, deschisă zilele trecute la Galeria de Artă de la CAR Pensionari din Piatra-Neamț, se va bucura, în continuare, de prezența și de aprecierile cât mai multor vizitatori care iubesc cu adevărat arta plastică.

 Conducerea CAR Pensionari Piatra-Neamț; Foto: Gabriel Munteanu