miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitateSpectacole de teatru ale Școlii Populare de Artă din Piatra-Neamț

Spectacole de teatru ale Școlii Populare de Artă din Piatra-Neamț

Luni, la orele prânzului, sala mare a Teatrului Tineretului va aparţine adolescenţilor. În apropierea zilei îndrăgostiţilor, atât de apreciată de cei tineri, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, prin Şcoala Populară de Artă, şi Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”, vor juca pentru elevii şcolilor din Piatra-Neamţ două spectacole gândite şi create din iubire şi redate cu iubire, cu suflet, de tinerii actori în devenire care activează la instituţiile amintite. 

Una dintre reprezentaţii va fi montarea intitulată „Supravieţuitorii”, cu un text dramatizat de regizorul Gheorghe Hibovski din piesele „Monoloage”, după Raluca Enescu, şi „Supravieţuitorii”, de Nicoleta Ionescu. Spectacolul „Supravieţuitorii” va prinde viaţă prin jocul elevilor clasei de actorie a Şcolii Populare de Artă, îndrumaţi de actriţa Maria Hibovski.

Cea de a doua reprezentaţie (realizată în parteneriat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”) se intitulează „Poveşti de trezit părinţii”. Creaţia regizorului Gheorghe Hibovski (cel care semnează şi scenariul) este interpretată de elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”. Spectacolul face parte din proiectul, „Lupta împotriva violenței de orice fel asupra copilului”, proiect susținut de Primăria Piatra-Neamț.

Întregul eveniment, la care vor asista elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 3 şi cei ai liceelor „Gheorghe Asachi”, „Calistrat Hogaş” şi Economic-Administrativ, va avea loc luni, 11 februarie, începând cu ora 13:00, la Teatrul Tineretului. (Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments