sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateÎntâlnire cu istoricul Simona Preda, la Teatrul Tineretului

Întâlnire cu istoricul Simona Preda, la Teatrul Tineretului

Teatrul Tineretului va găzdui, sâmbătă, 9 februarie, începând cu ora 16:00, o întâlnire cu istoricul Simona Preda, autoarea cărții „Regina mamă, Elena. Mariajul și despărțirea de Carol al II-lea“ (Editura Corint, 2018) și a filmului documentar cu același subiect, realizat în colaborare cu TVR și Arhivele Naționale București.

Evenimentul va avea loc în Sala Multimedia, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare la Agenția de bilete (0233.211.036).

Proiecția filmului, prezentarea cărții și dialogul cu autoarea sunt propunerile acestui eveniment, care ne prilejuiește o incursiune în viața de familie din cadrul Casei Regale, într-o abordare intimă, românească, dar care respectă adevărul istoric.

Născută la Piatra-Neamț, Simona Preda este istoric, publicist, eseist, doctor în istorie. A publicat volumele: „Patrie română, țară de eroi” (prefață de Vladimir Tismăneanu, Curtea Veche Publishing, 2014), „Tot înainte! Amintiri din copilărie” (co-autor, alături de Valeriu Antonovici, prefață de Adrian Cioroianu, Curtea Veche Publishing, 2016), „Imagini, vise, bazaconii” (co-autor, alături de Cristian Pepino), UNATC PRESS, 2018, „Regina-mamă Elena. Mariajul și despărțirea de Carol al II-lea”, Editura Corint, 2018. Autoare de filme documentare. În prezent, este jurnalist cultural, colaborator al revistelor România Literară, Orizont, LaPunkt. (Teatrul Tineretului)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments