Teatrul Tineretului: „Steaua fără nume” – prima premieră a anului

Sâmbătă, 19 ianuarie și duminică, 20 ianuarie, începând cu ora 19:00, sunt programate primele reprezentații ale producției STEAUA FĂRĂ NUME, un spectacol nonverbal după piesa lui Mihail Sebastian, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Recomandat persoanelor peste 16 ani, spectacolul va avea loc în Sala Mare a Teatrului Tineretului, cu publicul pe scenă.

Într-o lume a comunicării generalizate, pe multiple canale și prin diverse tipuri de limbaj, exprimarea corporală poate fi un mod sincer de a-ți comunica atitudinile și sentimentele.

„Steaua fără nume“, de Mihail Sebastian, revine în repertoriul TT, după o primă montare pe scena noastră în 1964, din distribuția căreia făceau parte tinerii Virgil Ogășanu și Dionisie Vitcu. În 2019, piesa lui Sebastian devine sugestie pentru o viziune teatrală exprimată prin limbajul nonverbal, asumată de regizorul Alexandru Mâzgăreanu. Gesturi, situații luate din cotidian devin insolite prin transpunerea pe scenă, alcătuind povestea unei lumi.

Limbajul nonverbal. Nu este dans, nu este pantomimă, este un limbaj al acțiunilor. Este actorul «descoperit», lipsit de sprijinul textului. El singur, care acționează condus de fiecare gând și situație în parte. Cu toții ne-am pus într-un «disconfort» creativ din care să rezulte o performanță artistică. 

Prin acest tip de limbaj, spectacolul se distanțează ușor de piesa lui Mihail Sebastian, punând în valoare o latură stranie și deosebit de poetică.

Plecând de la replica «Nicio stea nu se abate din drumul ei», am construit un spectacol despre o lume mică, rămasă în loc și condamnată la stagnare“, a declarat regizorul Alexandru Mâzgăreanu.

Distribuție:

Profesorul: ANDREI MERCHEA ZAPOTOȚKI

Necunoscuta: CRISTINA MIHĂILESCU

Domnișoara: ECATERINA HÂȚU

Domnul: MIRCEA POSTELNICU

O pensionară: GINA GULAI

O altă pensionară: CĂTĂLINA IEȘANU

Cea de-a treia pensionară: LOREDANA GRIGORIU

Șeful gării: DAN GRIGORAȘ

Ajutorul șefului de gară: EMANUEL BECHERU

O elevă visătoare: CĂTĂLINA BĂLĂLĂU

O elevă silitoare: CORINA GRIGORAȘ

Poștașul/ Un domn periculos: VALENTIN FLOREA

Regie: Alexandru Mâzgăreanu

Decoruri: Raluca Alexandrescu

Costume: Alexandra Mâzgăreanu

Video: Mihai Păcurar

Consultanță coregrafică: Attila Bordas

Ilustrație muzicală: Alexandru Mâzgăreanu

Asistență regie: Petruța Pavăl

Preț bilete:

Stal: 40 lei

Lojă: 50 lei

Reducere elevi 75%

Reducere studenți și pensionari 50%

Program Agenție Teatrală

Marți-Vineri: 11-12 și 16-19

Sâmbătă- Duminică: 16-19

Luni – închis

Telefon: 0233 211.036, 0752149735

E-mail: rezervarebiletett@gmail.com

Pentru rezervări, scrieţi la adresa de e-mail (de luni până vineri) sau telefonaţi la numerele mai sus menționate. Pentru a fi valabile, biletele aferente rezervărilor trebuie achitate cu 24h înaintea spectacolului. (Teatrul Tineretului Piatra-Neamț; Foto: Andrei Ceobanu)