miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitateStrădania artistică a grupului folcloric „Floricică de la munte” a fost recompensată...

Strădania artistică a grupului folcloric „Floricică de la munte” a fost recompensată cu Premiul I

Vremea sărbătorilor de iarnă este pentru cei mai mulţi perioadă de odihnă, de refacere a energiilor pierdute peste an. Pentru membrii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”, însă, vremea sărbătorilor de iarnă este una a muncii, a trudei zilnice pe altarul artei tradiţionale.

Imediat după celebrarea Zilei Naţionale şi a Centenarului Marii Uniri, „Floricică de la munte” a pornit colinda prin judeţ, dar şi prin ţară. Publicul din Iaşi, Bacău, Roman, Târgu Neamţ şi din multe comune din Neamţ a putut admira suita de tradiţii şi obiceiuri moştenite din străbuni pe care artiştii ansamblului le aduc pe scenă şi în inima celor care-i privesc.

Aprecierea muncii şi valorii grupului artistic aparţinând Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ nu s-a concretizat doar în invitarea lui în diverse spectacole şi festivaluri. Ci şi în premii.

Recent, a avut loc la Galaţi Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă „Tudor Pamfile”, manifestare la care Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” a strălucit din nou, strădania artistică fiind recompensată cu Premiul I.

Se cuvine, astfel, să aducem felicitări colegilor noştri de la ansamblu, dansatori şi muzicieni, păstoriţi de Dedilia Popovici (conducerea artistică)! (Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments