marți, iulie 16, 2024
AcasăUncategorizedSâmbătă seara la Târgul de Crăciun de la Neamț

Sâmbătă seara la Târgul de Crăciun de la Neamț

Sâmbătă, 29 decembrie, programul muzical care se va desfăşura în cadrul Târgului de Crăciun la Neamţ, va începe la ora 18:00. Pe scena de pe platoul Curţii Domneşti vor urca un grup de elevi şi profesori ai Liceului de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ. Ei vor fi urmaţi de solistele locale Mara Elena Matasă şi Teodora Sava. Seara va fi încheiată de recitalul oferit de îndrăgita Oana Radu.

***

Grupul artistic al Liceului de Artă „Victor Brauner” va fi compus din elevele Denisa Anastasiei, Andra Dumitru, Teona Racariu, Georgiana Olivia Alexandru, grupul de chitare „Amprente folk” şi un grup muzical al cadrelor didactice de la această instituţie de învăţământ.

Denisa Anastasiei, 14  ani, este elevă  a  Liceului  de  Arte  „Victor  Brauner”, în  clasa  a   VIII- a, unde  studiază  fagot și  pian  cu  domnul  profesor   Maricel  Andrei  și  canto  cu  domnul  profesor Liviu Bitere.

Colaborează, ca solistă,  de  şapte  ani  cu  Ansamblul  Folcloric  „Codrii  Neamțului”.

Este elevă  a Şcolii Populare de Artă din cadrul  Centrului pentru cultură și arte  „Carmen  Saeculare” Neamţ.

A  participat  la  diferite  concursuri  și  emisiuni  televizate, printre  care  și  emisiunea  concurs  „Next  Star”.

Andra  Dumitru este elevă în clasa a II- a la Liceul de Arte„Victor Brauner”, clasa de pian – profesor Irina Horghidan. Face canto de la vârsta de cinci ani, la Clubul “Viva Allegria”. A participat la multe concursuri și festivaluri, cel mai important fiind Festivalul “Mamaia Copiilor”.

„Amprente Folk”

Înființat în 2016, este unul din grupurile folk recunoscute la nivel județean, dar și naţional. În actuala formulă, a participat la multe concursuri și spectacole locale, județene și naționale, cel mai important fiind Festivalul „Toamna baladelor” în București. Grupul este pregătit, din punct de vedere musical, de Nicoleta Negreanu, profesor de chitară clasică la Liceul de Arte „Victor Brauner”.

Teona Racariu

Desfășoară o intensă activitate scenică: canto, teatru, dans de societate, pian, trompetă.  Este  elevă  în clasa a V-a la Liceul de Arte „Victor Brauner”.

A obținut peste o sută cincizeci de trofee și premii la concursuri naționale și internaționale (Portugalia, Turcia, Tenerife – Spania, Bulgaria, România).

De mai bine de un an este realizatoarea emisiunii ,,Lumea cu povești a Teonei“, emisiune difuzată în fiecare duminică, la ora 18:00, la  Radio “Pro Diaspora” – Germania.

În cadrul unui concurs internațional  a primit invitația de a reprezenta România la HOLLYWOOD – Los Angeles, la Campionatul Mondial de Talente „WORLD CHAMPIONSHIPS  of   PERFORMING  ARTS“ – America.

Georgiana-Olivia Alexandru

Este elevă a Liceului de Arte „Victor Brauner”, la chitară clasică, clasa profesorului Iulian Stoica. O mare pasiune a ei este însă muzica ușoară. Una din cele mai mari reușite pe plan muzical este participarea în finala concursului “Vocea României Junior”, alături de îndrăgita solistă Inna.

Grupul profesorilor Liceului de Arte „Victor Brauner” a luat naștere din dorința de a împărtăși tuturor bucuria muzicii. Componența grupului: Maricel Andrei, Narcisa Pavel, Olguța Toma, Cristina Ilie, Mihaela Mancaș, Ioana Ceobanu, Mihaela Bucătaru, Narcisa Mihăilă, Simona Țărnă, Sînziana Zaharia, Otilia Badea, Marius Corugă – soliști vocali, Adrian Stroici – pian, Nicoleta Negreanu – chitară.

TEODORA SAVA

S-a născut pe 27 noiembrie 2001 în Piatra-Neamț. Este elevă la Liceul de Arte „Victor Brauner”. A studiat canto, pian, flaut și chitară, și nu se vede făcând altceva în afară de muzică, care o definește, deși, după cum a menționat, părinții îi spun să aibă și o altă meserie de rezervă.

Conform propriilor declaratii, artista a „cântat la concerte de caritate, la case de copii și la aziluri de bătrâni”, iubește natura și animalele, iar cel mai mult îi place să se implice în viețile celor din jur, inclusiv prin voluntariat.  De asemenea, conform ei, artista își dorește să cânte într-o bună zi pe scenă cu Beyoncé, Christina Aguilera sau Mariah Carey, iar studiile dorește să le continue la Londra sau Paris, tot în domeniul muzicii.

A cântat alături de Nico, Paula Seling, Proconsul și FREE STAY (al cărui solist este Florin Ristei), la emisiuni de televiziune.

Performanțele sale artistice notabile înregistrate încă de la vârsta copilăriei, culminând cu prestațiile de la “X Factor Romania” 2017 – sezonul 7, când, la finalul interpretării piesei din etapa audițiilor, toți jurații s-au ridicat în picioare aplaudând, au făcut ca ea să fie invitată de către Consiliul Local Piatra Neamț și premiată de către consilierii locali și primar.  De asemenea, ea a fost nominalizată ca ambasador al județului Neamț la categoria „Tinere valori” în cadrul „Galei ambasadorilor nemțeni” și din 2017 face parte din Consiliul Local al Tinerilor Piatra Neamț.

OANA RADU

S-a născut pe 7 decembrie 1993, în Craiova. A început să cânte de la vârsta de trei ani, la Palatul Copiilor din Craiova, unde a studiat pana la vârsta de şapte ani. Pasiunea artistei pentru muzică a apărut în urma participării la emisiunea „Abracadabra”, unde a obținut premiul 1.

Timp de doi ani, Oana Radu a prezentat o emisiune pentru copii, “Lumea Piticilor”, la o televiziune locală din Craiova. A studiat pian și teorie muzicală la Școala Populară de Artă din localitatea natală, unde a luat și ore de canto. Toată aceasta perioadă a fost presărată cu participari la festivaluri naționale și internaționale de muzică ușoară pentru copii, unde a obținut trofee, premii, dar și mențiuni și premii speciale.

A cunoscut succesul după participarea la emisiunea-concurs “Vocea României”.

În 2014, Oana Radu a lansat primul single din carieră, hitul „Tu”, care a adunat milioane de vizualizări pe Youtube într-un timp scurt, fapt ce a dus la lansarea primului ei videoclip pentru aceeași piesă. Versurile melodiei au fost scrise de Oana Radu, împreună cu Eli. Tot în 2014, Oana Radu a colaborat cu Rolla Sparks, pentru piesa „Fără glas”, la care au filmat un videoclip în regia lui Alex Ceaușu.

La începutul anului 2015, artista a colaborat cu Dr. Mako și Pascha Man, pentru lansarea single-ul și videoclipul „Ea a fost prima”. Piesa a fost compusă de ea însăşi, alături de Dr. Mako și Pacha Man.

Apoi, Oana Radu își continuă cariera cu un nou single și videoclipul „Dragostea-i nebună”, în colaborare cu Dr. Mako.

În 2016, artista a lansat single-ul și videoclipul „Stai”. Acesta a fost compus de ea, alături de Dr. Mako și Doddy, iar videoclipul a fost regizat de către Ionuț Trandafir.

 (Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments