vineri, aprilie 12, 2024
AcasăActualitateO nouă ediție reușită a Concursului Internațional „Emanuel Elenescu”/ Un basarabean și...

O nouă ediție reușită a Concursului Internațional „Emanuel Elenescu”/ Un basarabean și un bucureștean au fost declarați marii câștigători

Record de participare – 654 de concurenți din țară și din Republica Moldova – la ediția a XXVIII-a a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”. Evenimentul a fost organizat, la sfârşitul acestei săptămâni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, Liceul de Arte „Victor Brauner” şi Fundația „Friendship Ambassadors România”.

La secţiunea Muzică Tradiţională, Marele Premiu „Emanuel Elenescu” a fost decernat lui Cezar Petru-Bordian (clasa a XI-a, nai, prof. Ion Negură) de la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chişinău. La secţiunea Muzică Clasică a triumfat Ştefan Aprodu (clasa a XI-a, vioară, prof. Magdalena Ursu) de la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti.

Printre cei 17 finaliști s-au numărat și patru elevi ai Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț: Isabela Violeta Stănescu (clasa a XII-a, canto clasic, prof. Narcisa Elena Pavel), Cătălin Apostol, (clasa a XII-a, canto clasic, prof. Olguța Toma), Tudor-George Ciobanu (clasa a XI-a, percuție, prof. Marcel Baltag) și Alberto-Ioan Pleșcan (clasa a XII-a, saxofon-folclor, prof. Leonid Ciobanu).

Eforturile noastre, ale organizatorilor, sunt pentru realizarea unui podium de afirmare, confruntare şi cunoaştere a talentului şi valorii într-un cadru organizat şi elevat concurenţial. Ne bucurăm că şi de această dată participanții au reuşit să dea valoare celei de-a XXVIII-a ediţii pe care am dedicat-o Centenarului Marii Uniri”, a declarat prof. Mihăiţă Albu, managerul proiectului.

Violeta MOȘU; Foto: prof. Olguța TOMA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments