miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitate„Jurassic” - o nouă premieră la Teatrul Tineretului

„Jurassic” – o nouă premieră la Teatrul Tineretului

Jurassic, cea mai nouă producție a Teatrul Tineretului, va avea premiera marți, 23 octombrie, zi în care sunt programate două reprezentanții de la orele 17:00, respectiv 19:00.

Este un spectacol de teatru-film, o poveste despre prietenie și extraordinarele surprize pe care ți le oferă o călătorie, în care personajele sunt un pinguin, patru dinozauri și un cercetător ciudat.

„Am văzut conceptul de teatru-film în Statele Unite, în munca altor artiști păpușari și mi-a plăcut foarte mult. E vorba de păpuși ce joacă în decoruri mici, diferite. Acțiunea este filmată și proiectată live pe un ecran, publicul având astfel ocazia să vadă în timp real ce fac artiștii, dar și cadrele pe care aceștia le creează. Păpușile folosite sunt marionete cehești cu tijă, pe care le-am adaptat conform nevoilor. De exemplu, dinozaurii au două tije pentru controlul separat al capului în raport cu corpul. Decorul și marionetele s-au potrivit de minune și creează spectatorului senzația că totul este real”, a declarat  Ana Crăciun-Lambru, creatoarea acestui spectacol.

Scenariu: George Cocoș

Păpuși: Alexandru Razvan Chendrean și Ana Crăciun-Lambru

Butaforie decor: Cristian Petrescu

Cu: Corina Grigoraș, Mircea Postelnicu, Cătălina Bălălău și Valentin Florea

Recomandare: +5 ani

Intrarea este liberă!

(Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments