Ștefan Potop și „Leagănul copilăriei”, la Biblioteca Județeană

Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” Neamț a fost neîncăpătoare luni, 1 octombrie, la vernisajul expoziției personale și lansarea albumului „Neamț – leagănul copilăriei” ale prof. Ștefan Potop, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Neamț. Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Neamț.


 În această seară își dau întânire aici, în Sala Cupola, trei instituții de bază ale județului – Biblioteca Județeană, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Neamț și, nu în ultimul rând, Consiliul Județean – cu un public cald, numeros, dar mai ales de calitate”, a spus Mihael Balint, redactorul bibliotecii.

Îl cunosc pe Ștefan Potop de când era student și aș putea afirma că i-am urmărit îndeaproape evoluția. Faptul că predă la Liceul de Arte „Victor Brauner” pictura monumentală și-a pus amprenta pe potretul lui, însă în această expoziție avem o situație particulară, frumoasă, în care este prezent universul minunat al copilăriei, iar pictura se debarasează de orice constrângere a regulilor monumentalului”, a mai adăugat Mihael Balint.

Aș fi vrut să fie nepotul meu pe copertă dar el este, deocamdată, în burtica mamei. Dedic albumul fiicei mele, Mara, cu portretul căreia se deschide, de altfel, și expoziția. Am început să fac portrete în urmă cu 30 de ani și vreau să transmit elevilor Liceului de Artă că un astfel de album nu se face peste noapte, ci presupune multă muncă. Albumul cuprinde 60 de portrete dintre care 22 se regăsesc pe simeze. Este al patrulea album al meu”, a menționat prof. Ștefan Potop

Expoziția poate fi vizitată până marți, 9 octombrie.

Violeta MOȘU