Concert aniversar al Facultății de Muzică Piatra-Neamț

Joi, 11 octombrie 2018, este o zi importantă pentru Facultatea de Muzică din Piatra-Neamţ. În prezent, extensie a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, instituţia de învăţământ superior muzical pietreană aniversează douăzeci de ani de la înfiinţare.

În ziua amintită va avea loc o serie de manifestări, care se doresc a fi o întoarcere în timp, la vremea când, în octombrie 1998, debutau primele cursuri teoretice ale Colegiului Universitar de Muzică, prima denumire sub care a funcţionat actuala Facultate.

De la ora 13:00, la Sala „Sergiu Celibidache” a Facultăţii va avea loc o conferinţă de presă, urmată de lansarea cărţii aniversare „DOUĂZECI DE ANI DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR MUZICAL LA PIATRA-NEAMŢ”.

De la ora 18:00, la sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ se va desfăşura concertul aniversar, care, în fapt, va constitui deschiderea oficială a Stagiunii artistice 2018-2019, eveniment muzical complex organizat de câţiva ani,în colaborare, de Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Extensia Piatra-Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

(Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ)