Dan Pughineanu, fostul elev al actriței Maria Hibovski, câștigător al Marelui Premiu la Gala „Hop”

Cea de-a XXI-a ediţie a Galei Tânărului Actor – Hop şi-a desemnat câştigătorii, joi, 6 septembrie, marele trofeu – Premiul „Ştefan Iordache” – fiind adjudecat de Dan Pughineanu, actor la Teatrul Excelsior.

Proaspătul laureat are 23 de ani și în timpul liceului a făcut parte din Clasa de teatru a Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamț, coordonată de Maria Hibovski.

„A fost elevul meu mai bine de trei ani. «Dane», cum îi spuneam noi, a fost unul dintre pariurile mele câștigate. Era elev la liceu. Un tânăr introvertit, timid, puțin bâlbâit. Îmi amintesc că îl imita foarte bine pe Jim Carrey, dar apoi, se înroșea tot la față, de emoție. Împreună cu el și colegii săi de la clasă am făcut niște spectacole foarte bune, cu care am câștigat multe premii la festivalurile din țară”, a declarat Maria Hibovski.

Premiul galei i-a fost acordat pentru „Omul cu darul în mână”, după „Omul cu floarea în gură” de Luigi Pirandello.

„Mă bucur mult pentru el! Pariul meu a fost să fac din el actor și chiar dacă inițial el nu a avut acest gând, ulterior și-a canalizat toate eforturile pentru a face o carieră în domeniul actoriei”, a mai spus Maria Hibovski.

Dan Pughineanu este absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, promoţia 2017.

A XXI-a ediţie a Galei Tânărului Actor a avut loc la Costineşti, în perioada 3 – 6 septembrie. Tema a fost „Pirandello, structura ludică. Eu şi personajul”.

Violeta MOȘU; Foto: Teatrul Excelsior, arhiva personală a Mariei Hibovski