sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitate„Trasee cromatice“, expoziție de pictură Elena Ispas, la Biblioteca Județeană

„Trasee cromatice“, expoziție de pictură Elena Ispas, la Biblioteca Județeană

Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește expoziția de pictură „Trasee cromatice“ a Elenei Ispas, în perioada 27-31 august 2018.

Aflată la a doua expoziție personală, Elena Ispas vine în fața publicului cu naturi statice, peisaje și compoziții. Metoda de lucru aleasă este modelarea și nuanțarea culorii și tehnica pointilistă.

„Drumul constituie o șansă pentru a afla lucruri și situații noi. Ca în poveștile lui Ion Creangă, călătorul se întâlnește cu diferite situații și personaje, din care se trezește, «peste noapte», îmbogățit… Drumurile au lumină și umbră. Pudra luminii aureolează chipul ostenit al călătorului, iar umbra îl învață să calce cu luare-aminte și să evite pericolele“, ne descifrează Elena Ispas semnificații din temele abordate.

Profesoara Elena Ispas a absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității „George Enescu“ din Iași, îndrumată de profesorul Mihai Pamfil. În prezent, predă educație plastică în Piatra-Neamț, la Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Gimnazială nr. 7, Structura Văleni. (Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments