joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateFestivalul de Teatru: Atelierul de povești

Festivalul de Teatru: Atelierul de povești

Vrei să te joci cu cuvintele și să inventezi povești împreună cu scriitorul Iulian Tănase? Vino la ATELIERUL DE POVEȘTI!

„Atelierul de storytelling își propune ca, prin diverse jocuri/exerciții de creativitate și improvizație, să le dezvolte copiilor limbajul și să le cultive imaginația. Ce vom face la atelier: vom face povești pornind de la desene personale; inventăm povești plecând de la ipoteze fantastice (Ce s-ar întâmpla dacă?); pescuim povești din propria minte (Piatra în lac); aflăm ce legături există între două cuvinte fără legătură între ele (Binomul fantastic); ne dezvoltăm vocabularul cu ajutorul prefixelor arbitrare și al greșelii creative; încercăm să aflăm ce culoare au cuvintele; tratăm obiectele ca pe niște ființe vii și le punem să dialogheze între ele; decupăm cuvinte din reviste, le amestecăm bine și facem poezii și povestioare cu ajutorul hazardului; și așa mai departe”. (Iulian Tănase)

Atelierul se va desfășura între 25 și 27 septembrie, orele 17.00 – 18.00, în cadrul Festivalului de Teatru Piatra-Neamț 2018 și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

Pentru selecția la atelier, așteptăm texte de maxim o pagină compuse și scrise de micii povestitori, pe adresa ttliterar@gmail.com sau la sediul Teatrului Tineretului, Piața Ștefan cel Mare 1, într-un plic cu mențiunea „Pentru atelierul de povești“. Textul va fi însoţit de numele autorului, numele părintelui/ tutorelui precum și de numărul de telefon al acestuia din urmă.

Înscrierile au loc până pe data de 20 septembrie. (Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments