C.M. de canotaj: medalie de bronz pentru pietreanca Laura Pal

Laura Pal (a doua, rândul de sus, de la stânga la dreapta)

Laura Pal, canotoarea Clubului Sportiv Ceahlăul din Piatra-Neamț, a cucerit astăzi, 12 august 2018, medalia de bronz la Campionatul Mondial pentru juniori desfășurat la Racice, în Cehia, în proba de 8+1.

Primul loc a revenit ambarcațiunii Cehiei, cu timpul de 6 minute, 27 secunde și 280 sutimi, în vreme ce selecționata Statelor Unite ale Americii a ieșit a doua, cu timpul de 6 minute, 29 secunde și 260 sutimi. Româncele au completat podiumul cu timpul de 6 minute, 31 secunde și 190 sutimi.

Laura Pal, antrenor, prof. Valentin Gavril, a obținut acest rezultat împreună cu Amalia Bucu, Georgiana Tătaru, Lorena Constantin, Gabriela Paraschiv, Alice Elena Țurcanu, Iuliana Timoc, Alexandra Ungureanu și Victoria Ștefania Petreanu.

Cu două medalii de aur și una de bronz, România ocupă locul al patrulea pe națiuni, la egalitate cu Cehia, țara gazdă (tot cu trei medalii, din care două de aur), după SUA, Italia și Marea Britanie.

La Campionatul Europen, desfășurat în luna mai la Gravelines, în Franța, Laura Pal a făcut parte din echipajul de 4 rame fără cîrmaci, ambarcațiune care s-a situat pe primul loc, devansând Italia şi Danemarca.

Violeta MOȘU