Laureații Revistei Apostolul, ediția a III-a

Recent, Sindicatul din Învăţământ Neamţ (Preşedinte – Gabriel PLOSCĂ), Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Neamţ (Preşedinte – Liviu Constantin RUSU) și Revista Apostolul (Redactor-şef – Mircea ZAHARIA) au decernat PREMIILE REVISTEI APOSTOLUL, ediţia a III- a.

Premianții au fost aleși pe baza criteriului „performanță dincolo de catedră”, potrivit organizatorilor.

Evenimentul, găzduit de Sala „Theodor Macarie” a Liceului de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, a fost însoțit și de LANSAREA OFICIALĂ a numărului 211 al REVISTEI APOSTOLUL, care şi-a debutat cea de a doua serie în martie 1999.

Laureaţii celei de a III-a ediţii sunt:

  1. Prof. Sabina PETRARIU, dir. Liceul tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau”, Vânători-Neamţ;
  2. Prof. înv. preşcolar Cristina IONESCU – Şcoala Gimnazială nr. 3 Piatra-Neamţ;
  3. Prof. Florin MOLDOVANU, Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Roman;
  4. Prof. Dan ŢÂRDEA, profesor de arte vizuale la Liceul „Vasile Conta” din Târgu Neamţ şi la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi”, Vânători-Neamţ;
  5. Prof. Viorel VANZARIUC, dir. Şcoala de Artă „Sergiu Celebidache”, Roman.

„Respectând tradiţia, sărbătorim pe cei ce reuşesc să creeze, fără să facă magie, pe cei ce dăruiesc totul, fără să aştepte ceva în schimb, pe cei ce ştiu că au o singură misiune: să ajute orice copil să crească, să devină Om. Sunt ei, învăţătorii din şcolile noastre „ce trudesc viaţa întreagă, semănând pulberi de aur peste seminţele ce stau să-ncolţească”.

Fiecare dintre noi a crescut în felul acesta: cu el de mână, atunci când a pus prima dată pe hârtie creionul, atunci când a pronunţat silabele, când a recitat o poezie sau s-a bucurat de rezultatele corecte ale primelor socoteli. De la ei am învăţat, pas cu pas, să ne îndreptăm spre lumea din jurul nostru cu iubire, bunătate şi înţelepciune, să deosebim adevărul de minciună şi să ardem pentru ideea de bine şi frumos.

Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învăţământ şi Cercetare Ştiinţifică Neamţ le doreşte să aibă aceeaşi putere, aceeaşi forţă creatoare,  aceleaşi simboluri şi valori care de-a lungul timpului au înnobilat calea către tinerele generaţii.

Pentru ei, dar şi pentru elevii lor, ne dorim un sistem de învăţământ stabil, cu legislaţie care să nu se schimbe de la an la an, cu şcoli dotate cu mijloace de învăţământ moderne, dar mai ales, respectul societăţii româneşti şi a celor ce au puterea de decizie în această ţară.

Cerem românilor să nu lase simbolul învăţătorului doar în cartea în care au citit despre „Domnul Trandafir”, ci să-şi îndrepte atenţia către el în fiecare zi”. (Prof. Gabriel PLOSCĂ – Preşedinte al Sindicatului din Învăţământ Neamţ)

(Dor de Neamț)