În curând la Teatrul Tineretului, un spectacol de Eugen Jebeleanu!

Teatrul Tineretului anunță că s-a intrat în linie dreaptă cu repetițiile pentru avanpremiera de sâmbătă, 30 iunie 2018, programată de la ora 19:00.  Este vorba despre FEMININ, un spectacol în regia lui Eugen Jebeleanu pe un text de  Elise Wilk.

Din distribuție vor face parte douăsprezece din cele paisprezece actrițe ale teatrului: Lucreția Mandric, Sabina Brândușe, Cătălina Bălălău, Cristina Mihăilescu, Corina Grigoraș, Maria Hibovski, Adina Giurescu, Loredana Grigoriu, Cati Hâțu, Cătălina Ieșanu, Aida Avieriței și Gina Gulai.

Muzica: Claudiu Urse

Scenografia: Velica Panduru

„În ianuarie, am primit de la Geanina Cărbunariu una dintre cele mai interesante propuneri de până acum ca dramaturg: să scriu un text special pentru douăsprezece dintre actrițele Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț. Am avut libertatea totală în alegerea temei și până la urmă m-am oprit la povestea din Feminin. Am ales să spun această poveste pentru că nu se vorbește destul despre bullying și despre presiunile la care se expun tinerii în era tehnologiei. Și pentru că nu se vorbește destul despre cum e să fii femeie în ziua de azi”. (Elise Wilk, dramaturg)

„Feminin este un manifest despre violență și intimitate, o mărturie despre iubire, responsabilități și asumare. Firul roșu aduce în dezbatere fenomenul „revenge porn” din instituțiile de învățământ. Inspirat dintr-un fapt real de agresiune sexuală din mediul online, textul Elisei Wilk se focusează pe cazul unei fete care este subiectul bullying-ului în școală, după ce niște fotografii cu ea goală au circulat în rândul elevilor. Spectacolul urmărește parcursul acestui eveniment și se dezvoltă ca o anchetă sensibilă asupra cazului, văzut din perspective diferite și ridică întrebări despre mediul educațional și familial. Care sunt raporturile de forțe dintre oameni? Cât din intimitatea noastră ne (mai) aparține și o putem proteja și cât de stăpâni suntem pe identitatea nostră virtuală?”. (Eugen Jebeleanu, regizor)

Violeta MOȘU