marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitateS-a încheiat o nouă ediție a Concursului Național de Interpretare Vocală „Elena...

S-a încheiat o nouă ediție a Concursului Național de Interpretare Vocală „Elena Botez”; Soprana Cellia-Caterina Costea: „Voci superbe, tineri talentați și foarte bine pregătiți”

Adelina-Maria Cociobanu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași (prof. Diana Neacșu), și Octavian-Cezar Ionescu, student masterand în anul I la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași (conf. univ. dr. Doina Dumitriu), sunt câștigătorii Marelui Premiu al Concursului Național de Interpretare Vocală „Elena Botez”, ediția a II-a.

Elena Botez

Evenimentul, la care au participat 31 de tineri interpreți, a fost organizat la inițiativa sopranei Cellia-Caterina Costea, solistă a Operei din Atena, cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamț, Inspectoratului Școlar Județean Neamț, Liceului de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamț și Fundației „Friendschip Ambassadors” România.

Cellia-Caterina Costea a spus că a fost impresionată de nivelul de pregătire al concurenților. „Voci superbe, tineri talentați și foarte bine pregătiți. Valoroși artiști în devenire. Să știm să îi prețuim și să fim mândri că sunt ai noștri. A fost o mare plăcere să îi ascult. Mulțumesc maestrei mele minunate Elena Botez și juriului format din artiști și profesori minunați: Mariana Colpoș și Doina Dimitriu. Toată admirația și prețuirea pentru organizatorii concursului: Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, domnului director Mihăiță Albu și doamnelor profesoare Olguța Toma și Narcisa Pavel, profesorilor acompaniatori Adrian Stroici, Ilinca Sîrbu, Cristina Răducanu și mamei mele, Mariana Costea, pentru toată susținerea. Să ne revedem cu bine la a treia ediție”.

Acest important concurs a fost găzduit de Sala Studio „Theodor Macarie” a Liceului de Arte „Victor Brauner”, în zilele de 31 mai și 1 iunie.

prof. Mihăiță Albu și Cellia-Caterina Costea

 „Am afirmat, de mai multe ori, că doamna soprană ELENA BOTEZ este un noroc pentru Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, prin palmaresul mare de elevi reușiți la instituțiile de profil și, totodată, prin numărul mare de foști elevi consacrați pe scenele lumii în manifestările artistice ale artei vocale clasice.

Un exemplu este Cellia-Caterina Costea, un nume mondial, care are dorința de a face din numele profesoarei care i-a dat marea deschidere spre a cuceri scenele lumii, un concurs de artă lirică unic la Piatra-Neamț.

Această a II-a ediție confirmă cele spuse mai sus. Prin soprana Cellia-Caterina Costea concurenții se vor bucura întotdeauna de un juriu just, profesionist și de mare competență. Aceste două nume sunt adevăratele ambasadoare ale Liceului de Arte „Victor Brauner” și ale județului Neamț.

Le felicit pe cele două profesoare ale liceului, prof. Olguța Toma și prof. Narcisa Pavel, pentru buna organizare a acestei ediții. Felicit onoratul juriu al cărui președinte a fost și va fi soprana Cellia-Caterina Costea, născută la Piatra-Neamț și formată la Liceul de Arte din Piatra-Neamț”, a declarat prof. Mihăiță Albu, directorul Liceului de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamț.

Elena Botez, fostă prim-solistă a Operei Naționale din Timișoara, va împlini 93 de ani în ziua de 7 iunie. A devenit cetățean de onoare al municipiului Piatra-Neamț în anul 2016.

Violeta MOȘU

Rezultate complete: file:///C:/Users/Claudia/Downloads/Rezultate%20edi%C8%9Bia%20a%20II-a%20Concurs%20Elena%20Botez.pdf.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments