Veste bună pentru iubitorii de teatru din Piatra-Neamț. Proiectul de reabilitare, consolidare și reamenajare a Atelierelor de Producție ale Teatrului Tineretului a fost inclus pe lista obiectivelor de investiții de importanță județeană, iar tema de proiectare a fost aprobată pe 30 mai, în cadrul ședinței Consiliului Județean Neamț.
În această clădire, cunoscută și sub denumirea de Casa Națională Regina Maria, a funcționat, între anii 1934 și 1960, Muzeul Arheologic Piatra-Neamț, fondat de preotul Constantin Matasă.
„Conform planului de management aprobat de ordonatorul nostru principal de credite, un proiect ambiţios pentru Teatrul Tineretului este realizarea unui program de teatru comunitar de studio, fapt pentru care a fost propusă înfiinţarea în acest spaţiu a Ateneului Popular „Constantin Matasă”. Un Ateneu popular ar însemna un eveniment naţional unic, în care un teatru de stat creează un spaţiu cultural într-o comunitate (locuitorii cartierului Precista), omagiind personalitatea preotului şi omului de cultură Constantin Matasă, dat fiind faptul că spaţiul a funcţionat ca muzeu arheologic înființat de acesta. Elementul de originalitate ar fi acela al împletirii în mod firesc al tradiţiei cu inovaţia: tradiţia reprezentată de vizionarul Constantin Matasă, care a militat pentru educarea maselor populare, cu inovaţia pe care noile mijloace de teatru comunitar şi documentar o propun pentru a cataliza noi categorii de public din cartiere, din mici comunităţi”, au declarat reprezentanții Teatrului Tineretului. (Dor de Neamț)