Spectacolul „Visătorul” se joacă pe scena Festivalului „Buzău iubește teatrul”

Abia întors de la Arad și Suceava, VISĂTORUL este prezent pe scena Festivalului „Buzău iubește teatrul“ (ediția a XV-a) sâmbătă, 26 mai, de la ora 10.00.

Festivalul de teatru de la Buzău, organizat de Teatrul „George Ciprian“, se desfășoară în perioada 19-26 mai și reunește 25 de spectacole de teatru. 

„La secţiunea oficială sunt programate producţii teatrale de mare succes din repertoriile teatrelor din Bucureşti, Brăila, Craiova, Ploieşti şi Piatra Neamţ, care poartă semnătura unor regizori şi directori de scenă reprezentativi – Dinu Cernescu, Victor Ion Frunză, Răzvan Mazilu, Erwin Şimsensohn, Cristian Pepino, şi a unor artişti de top – Virgil Ogăşanu, Constantin Cicort, Adrian Titieni, Marius Manole, Medeea Marinescu, Ada Milea, Mirela Oprişor, Lucian Ghimişi”, a afirmat Adrian Găzdaru, directorul festivalului.

Programul festivalului cuprinde, de asemenea, lansări de carte, evenimente conexe la Cafeneaua Artiştilor, realizate de studenţi ai şcolilor de teatru din ţară, şi opt spectacole stradale, „Magic Marionettes Show“, de Valeriu Josan de la Teatrul Municipal de Marionete din Chişinău, Republica Moldova.

VISĂTORUL, spectacol-concert de Ada Milea, după romanul lui Ian McEwan

PETER – Emanuel Becheru

KATE – Corina Grigoraș

MAMA – Nora Covali

TATA – Rareș Pîrlog

PROFESOARELE: Gina Gulai, Maria Hibovski, Cătălina Ieșanu

COPIII: Cătălina Bălălău, Andrei Merchea Zapotoțki, Dragoș Ionescu, Valentin Florea

Scenografie: Alina Herescu

Desene & animație: Paul Mureșan

După o dramatizare de Antoaneta Zaharia

Traducerea: Dana Crăciun

(Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)