Teatrul Tineretului participă la Festivalul Internațional de Teatru REFLEX

Spectacolul WOLFGANG după Yannis Mavritsakis, în regia lui Radu Afrim, a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Reflex, Sfântu Gheorghe, ediția a-IV-a, care se desfășoară în perioada 4-16 mai 2018. Organizatorul principal al evenimentului este Teatrul Tamási Áron. Reprezentația Teatrului Tineretului va avea loc luni, 14 mai 2018, ora 20.00, la Sala Mare a Teatrului Tamási Áron și va avea supratitrare în limba engleză.

REFLEX4 reunește companii teatrale din Estul, Centrul şi Vestul Europei în jurul unei axe tematice îndreptate spre reflecţiile artistice „cu o puternică conştiinţă a prezentului, dar un prezent pe care artiştii încearcă a-l înţelege răscolind dincolo de contextul socio-politic ce-i condiţionează omului de azi supravieţuirea – răscolind necunoscutul, acele zone misterioase unde, de când lumea, fiinţa umană caută sensurile existenţei sale în univers. Aşadar, Al Patrulea REFLEX  reuneşte viziuni artistice care, în ciuda diversităţii lor, se întâlnesc în obsesia pentru zonele mai puţin sau deloc umblate, acolo unde omul tot speră, de câteva milenii, să afle dacă cineva, acolo sus, îl iubeşte sau este doar o fărâmă din nesfârşitul praf cosmic“.(www.reflexfest.ro/ro/about-reflex4-2/).

Alături de trupa Teatrului Tineretului, pe scena festivalului vor evolua trupe precum: Song of the Goat Theatre din Wrocław, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, Teatrul Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe, Trupa Hodworks (Ungaria), Compania Gob Squad Berlin-Nottingham, Compania She She Pop din Berlin, Teatrul Örkény István din Budapesta, Teatrul Prešeren, Kranj și Teatrul Orășenesc Ptuj (Slovenia), Teatrul Katona József din Budapesta, M Studio din Sfântu Gheorghe. Programul festivalului include și un spectacol de flamenco al celebrului dansator Farruquito, proiecții cu producții de teatru de televiziune din Polonia după piese din dramaturgia contemporană poloneză, concerte susținute de Maria Răducanu Quartet și Szempol Offchestra. (Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)