Liceul „Vasile Alecsandri” Săbăoani găzduiește simpozionul „100 de ani de la Marea Unire – Basarabia suferindă”

Inspectoratul Școlar Județean Neamț informează că, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, va fi gazda simpozionului cu tema: „100 de ani de la Marea Unire – Basarabia suferindă”, din cadrul proiectului „Basarabia acest pământ care ne doare!”, simpozion organizat vineri, 20 aprilie, cu începere de la ora 10.00, în cadrul unității școlare.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu:

  • Inspectoratul Școlar Județean Neamț;
  • Primăria Comunei Săbăoani;
  • Filiala ”Ion Vatamanu” Roman a Asociației Culturale Pro Basarabia si Bucovina;
  • Liceul ”Alexandru Donici” din Peresecina, Republica Moldova;
  • Liceul ”Lucian Blaga” din orașul Tiraspol, Transnistria.

Susținerea referatelor se va realiza în cadrul celor două secțiuni dedicate elevilor și profesorilor, la Centrul de Documentare și Informare al unității școlare, începând cu ora 10:00. Ne bucurăm de participarea a trei delegații din Republica Moldova: Liceul ”Lucian Blaga” din orașul Tiraspol, Transnistria (8 elevi si 4 profesori), Liceul ”Alexandru Donici” din satul Peresecina, raionul Orhei, (10 elevi si 4 profesori).

Pe parcursul simpozionului vor fi susținute și activități cultural-artistice, prezentate de gazde și de invitații din Republica Moldova si Transnistria. Pentru a facilita o bună relaționare între elevi și a crea un cadru propice dezvoltării relațiilor de prietenie, invitaților li se asigură cazarea în familiile elevilor din comuna Săbăoani.

Inspector școlar disciplina istorie,

Prof. Elena PREDA