vineri, aprilie 12, 2024
AcasăActualitateCompetiția Business Plan - etapa județeană

Competiția Business Plan – etapa județeană

Competiția Business Plan este un concurs școlar cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către MEN în anul școlar 2017-2018, aprobat prin Nota MEN nr. 24982 /22.01.2018, la Învățământul profesional și tehnic, poziția 32, fiind organizată anual de Ministerul Educației Naționale și CNDIPT-ROCT, prin inspectoratele școlare, în parteneriat cu instituții de învățământ superior și de cercetare, agenți economici și asociații patronale din domeniile economice pentru care se organizează formare profesională.

Competiția urmărește dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor, prin realizarea și prezentarea planurilor de afaceri ale firmelor de exercițiu înființate în școala lor. Firma de exercițiu este o metodă de învățare a antreprenoriatului prin care elevii utilizează instrumente specifice managementului firmei, marketingului, învață să ia decizii luând în calcul riscurile și își formează competențe financiare.

Etapa județeană a Competiției Business Plan s-a desfășurat pe 16 martie 2018, la Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamț. Au fost înscrise opt firme de exercițiu înființate de elevii claselor a XI-a și a XII-a din liceele tehnologice cu profil servicii ale județului Neamț și s-au prezentat la concurs 6 firme.

Elevii reprezentanți ai fiecărei firme de exercițiu au amenajat câte un stand expozițional de promovare a ideii de afaceri, unde au prezentat o abundență de materiale publicitare și produse de marketing realizate de ei.

Competiția a constat în prezentarea de către elevi a planurilor de afaceri ale firmelor de exercițiu, cu accent pe prezentarea ideii de afaceri, finanțarea și marketingul afacerii, managementul firmei, perspective de dezvoltare ale firmei. În urma evaluării după criterii stabilite prin regulamentul național, s-a stabilit următorul clasament:

 

Denumirea firmei de exercițiu Unitatea de învățământ Obiectul de activitate Profesor coordonator Premiul
FE MEDIEVAL AM SRL Liceul  ”Vasile Conta”

Tg. Neamț

Activități de interpretare artistica (spectacole) Timofte Lorena Premiul I
FE CASA RĂZEȘILOR SRL Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman Activități ale restaurantelor Grigoraș Simona Premiul

al II-lea

F.E. AGAPIA TRAVEL S.R.L. Liceul Teologic ”Cuvioasa Parascheva” Agapia Activități ale agențiilor turistice Asofiei Monica Premiul

al III-lea

FE SEIS MAGDALENAS SRL Colegiul Tehnologic ”Spiru Haret” P. Neamț Fabricarea prăjiturilor si a produselor proaspete de patiserie Ursan Dorina Mențiune
FE HOLIDAY LAND SRL Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” Tg. Neamț Activități ale agențiilor turistice Niculescu Oglinzanu E.  
FE PARADIS COMPANY SRL Liceul ”Carol I” Bicaz Hoteluri si alte facilitați de cazare similare Balint Valeria  

 

Firma de exercițiu care s-a clasat pe primul loc, FE MEDIEVAL AM SRL, reprezentată în competiție de elevele Iftimie Mihaela și Crețu Raluca de la Liceul  ”Vasile Conta” Tg. Neamț, s-a calificat pentru etapa regională a Competiției Business Plan.

Comisia de evaluare, formată din profesori de discipline economice, reprezentanți ai mediului de afaceri și inspectori școlari, a apreciat toate ideile de afaceri prezentate în concurs pentru caracterul inovativ al acestora, precum și pentru creativitatea în promovarea ideii și viziunea de dezvoltare a afacerii.

Felicităm toate echipajele participante la etapa județeană a Competiției Business Plan pentru înalta ținută a prezentării în concurs și urăm succes elevilor care vor reprezenta județul Neamț la etapa regională.

Menționăm că în acest an județul Neamț este desemnat de CNDIPT să organizeze etapa regională a Competiției Business Plan, ce se va desfășura în perioada 16-20 aprilie la Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamț. La această etapă vor concura firmele de exercițiu care au obținut locul I în fiecare din cele șase județe ale Regiunii N-E.

Purtător de cuvânt ISJ Neamţ

Inspector şcolar,

Prof. Elena PREDA

Material furnizat de Inspector școlar, prof. Rodica Ciuchi

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments