miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitate„Despre femei” - premiera lunii martie la Teatrul Tineretului

„Despre femei” – premiera lunii martie la Teatrul Tineretului

Teatrul Tineretului anunţă premiera DESPRE FEMEI. ONE-MAN SHOW cu Andrei Merchea Zapotoțki, regia Tudor Tăbăcaru. Reprezentația va avea loc joi, 8 martie, de la ora 19.00, la Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia“.

Textul spectacolului este o creație colectivă bazată pe nouă poeme de Nicolae Esinencu, din volumul Cuvinte de chemat fetele.

La premieră am invitat doamne reprezentative pentru comunitatea nemțeană prin implicarea în evoluția acesteia, prin proiectele derulate și atitudinea civică. Lista invitatelor rămâne deschisă pentru următoarele reprezentații.

DESPRE FEMEI. ONE-MAN SHOW este un omagiu adus femeii iubite, soției, libelulei, ochioasei, puștoaicei, Ioanei, aiuritei ăleia a lui Scârbă, celor patru soții ale lui Briciu – ba chiar și soacra beneficiază de un mic medalion. Cu atât mai mult este dedicat femeilor care ar cam fugi de-acasă, pe o planetă îndepărtată.

DESPRE FEMEI, deși clamează că este un one-man show, este opera colectivă a mai multor bărbați, inclusiv echipa tehnică fiind integral masculină. În ciuda acestui fapt, niciun bărbat nu a fost rănit în cursul producerii acestui spectacol – cel puțin nu până când acesta s-a desfășurat, pentru prima oară, în fața ochilor strălucitori ai unor femei.

În această săptămână se mai joacă următoarele spectacole:

VISĂTORUL // după Ian McEwan // spectacol-concert de Ada Milea // vineri, 9 martie, ora 19.00 // Sala Mare;

CLUBUL DE POVEȘTI // Omul de Zăpadă // de Matei Vișniec // ilustrații Andra Bădulescu // sâmbătă, 10 martie, ora 11.00 // Sala Multimedia;

CUM VĂ PLACE // de William Shakespeare // regia Vlad Cristache // sâmbătă, 10 martie, ora 19.00 // Sala Mare;

VISĂTORUL // după Ian McEwan // spectacol-concert de Ada Milea // duminică, 11 martie, ora 11.00 // Sala Mare; Teatrul Tineretului se alătură Campaniei Naționale Artiștii pentru Artiști cu VISĂTORUL după Ian McEwan, spectacol-concert de Ada Milea, în data de 11 martie, ora 11.00.

Campania Națională Artiștii pentru Artiști este un eveniment organizat de UNITER, aflat la cea de-a 17-a ediție, dedicat sprijinirii artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă. Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.

Realizată în parteneriat cu instituţiile de teatru din Bucureşti şi din ţară, Campania vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor noştri pentru care scena rămâne o frumoasă amintire.  https://www.uniter.ro/campania-nationala-artistii-pentru-a…/

NICU ALIFANTIS, ALEXANDRINA HALIC, EMILIA POPESCU și MARIAN RÂLEA sunt ambasadorii de anul acesta ai Campaniei „Artiştii pentru artişti” şi vă invită să fiţi parte din schimbarea atitudinii faţă de situaţia delicată, dar rezolvabilă a artiştilor noştri aflaţi în dificultate. Ei vor fi pe scenă, vor juca pentru acest crez alături de sute de artişti, şi vă aşteaptă la teatru!

Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună! (Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments