vineri, martie 29, 2024
AcasăActualitate„Remember…” de primăvară cu artistul plastic Petru Diaconu

„Remember…” de primăvară cu artistul plastic Petru Diaconu

Simezele Galeriei de Artă „Lascăr Vorel” Piatra-Neamț găzduiesc de vineri, 2 martie, 25 de lucrări ale apreciatului artist plastic Petru Diaconu. Intitulată „Remember…”, expoziția este deschisă până la mijlocul acestei luni.

Petru Diaconu a spus că, prin această expoziție, și-a dorit o întoarcere în timp. „Pe simeze se regăsesc lucrări din anul 2005, un an foarte important pentru mine, pentru că m-am întors la ceea ce știam eu să fac cel mai bine și am realizat atunci trei expoziții la Galeria Top Art, la Galeria Vert. Acel an, de care-mi aduc aminte cu mare plăcere, a fost ca o explozie creatoare”.

 „Este un remember de primăvară. Totodată, este o bună ocazie de a-l descoperi iarăși pe artistul plastic Petru Diaconu”,  a declarat criticul de artă Emil Nicolae. „Citeam că orice tip de artă, fie ea artă plastică, artă literară, artă muzicală, e convențională. La un moment dat e o împrejurare care determină actul artistic și împrejurarea poate ține și de convenție. Ce putea fi mai potrivit, chiar dacă nu ne ajută realitatea calendaristică, atmosferică, să marcăm primăvara printr-o expoziţie a unui artist care este mereu tânăr”.

Petru Diaconu s-a născut la 24 martie 1949, în comuna nemțeană Dobreni. A debutat la Iași, în 1979, într-o expoziție colectivă.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments