joi, aprilie 11, 2024
AcasăActualitateApărarea, punctul forte al handbalistelor de la HCF Piatra-Neamț

Apărarea, punctul forte al handbalistelor de la HCF Piatra-Neamț

HCF Piatra-Neamț a confirmat și la Iași renumele de echipa cu cea mai bună apărare dintre toate cele 15 competitoare ale seriei A a eșalonului secund în actuala ediție. Elevele antrenorului emerit Dan Valentin au învins sâmbătă, 10 februarie, cu 27-22 (13-10) formația locală ACS UAIC CNOT și au obținut a 14-a victorie. În 18 partide ele au primit doar 398 de goluri. Partida a început la ora 10:30.

„Mă mir că domnul Veniamin Lupan (n.a – antrenorul ieșencelor) nu ne-a pus să jucăm pe la 8 dimineața. Fetele noastre s-au autodepășit. Ele au realizat un joc foarte bun în apărare. Ieșencele ne-au condus cu 2-0 și 4-2. Am schimbat tactica, am folosit o defensivă avansată care a dat roade și ne-am desprins decisiv pe tabela de marcaj”, a declarat prof. Dan Valentin.

Poarta echipei pietrene a fost apărată, alternativ, de două junioare ale profesoarei Andreea Savin de la LPS Piatra-Neamț: Iulia Fârțescu (17 ani) și Anca Munteanu (16 ani). „Cu Fârțescu lucrez de 8 luni. Pe Munteanu am cooptat-o în lot de două luni. O să se vadă progresele în curând”, a mai precizat profesorul Dan Valentin.

Pentru că Știința București a remizat cu Steaua (25-25), HCF se menține pe locul al treilea în clasament, cu 42 de puncte și va juca pe 24 februarie, pe teren propriu, cu Danubius Călărași, antepenultima clasată.

– Pe cine o să alegeți în funcția de președinte al Federației Române de Handbal?

– Dan Valentin: – O să mă orientez la fața locului. Încă nu m-am hotărât. O să vă spun când mă întorc pe cine am votat.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments