Doliu în sportul nemțean! Rămas bun, Constantin Vardohlip!

Constantin Vardohlip (dreapta)

Constantin Vardohlip, fostul campion național la lupte greco-romane al CS Ceahlăul Piatra-Neamț, a murit în cursul zilei de vineri, la vârsta de 58 de ani, după ce a suferit două atacuri vasculare cerebrale consecutive.

Constantin Vardohlip a făcut parte din generația de aur a antrenorului Mircea Covătaru, fondatorul luptelor greco-romane la Piatra-Neamț.

Monitorul de Neamț: „Educația pe care am primit-o de la domnul Covătaru a fost fantastică. Ne-a învățat să fim corecți și cinstiți, pentru că în sport nu se minte. Îmi aduc aminte că în acei ani ’70-’80, Sala Sporturilor era plină pe tot parcursul zilei pentru că acolo se antrenau copii la box, la atletism, lupte si volei. În acele vremuri, Piatra-Neamț era la timona sportului nemțean, acum este Romanul. Copiii mergeau înainte la sporturi cu antrenori care nu-i mințeau; acum totul trebuie plătit, nu se mai face sport, se face negoț“, spunea Constantin Vardohlip, în iulie 2016, cu ocazia deschiderii expoziției „Sportul, performanță și pasiune” la Muzeul de Istorie Piatra-Neamț.

„M-ai învățat tot ce este mai bun în viață și îți mulțumesc enorm. Te voi iubi mereu, dragă om bun, dragă prietene…”, a declarat Dragoș Cîmpanu, campion european de cadeți și multiplu campion național la lupte.

 „O mare pierdere pentru noi toți! Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace în lumea drepților! Nea Costică, vei rămâne pentru totdeauna cu noi în inimile noastre!”, a scris și Radu Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Constantin Vardohlip va fi înmormântat duminică, 11 februarie, în cimitirul Schitului „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de Peste Vale.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Violeta MOȘU