Astăzi, premieră la TT: „Mamă, mi-am pierdut mâna!”

Teatrul Tineretului (TT) prezintă premiera națională, MAMĂ, MI-AM PIERDUT MÂNA!, pe un text scris de Maria Kontorovici în aprilie 2017 și regizat de Alexandru Mâzgăreanu. Primele două reprezentații vor avea loc astăzi, 27 ianuarie, și mâine, 28 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Tineretului și se vor desfășura în prezența autoarei, fiind urmate de discuții cu publicul.

Peste 200 de liceeni – cei mai mulți de la Colegiul Național „Gheorghe Asachi“, dar și de la Colegiile Naționale „Petru Rareș“, „Calistrat Hogaș“, și „Informatică“, la care s-au adăugat voluntarii – au participat marți, 23 ianuarie, la o repetiție a spectacolului MAMĂ, MI-AM PIERDUT MÂNA!

„Discuțiile ce au urmat după vizionare, între actori, regizor, elevi, profesori, au fost un plus de energie pentru noi toți în această săptămână febrilă a ultimelor pregătiri. Atât reacțiile din timpul repetiției şi observațiile adolescenților prezenți la discuție, cât şi intervențiile d-nei director Constanța Chelaru și ale d-nei profesor de limba română, Dana Baciu, de la Colegiul „Asachi“, ne dau speranța că acest spectacol ar putea fi o provocare la un dialog necesar între tinerii de 16-18 ani şi părinții lor”, au spus reprezentanții Teatrului Tineretului.

Prof. Constanța Chelaru, directoarea Colegiului Național „Gheorghe Asachi”: „Este un spectacol provocator sub multe aspecte. M-am tot gândit, în orele de după vizionare, la tot ce s-a întâmplat pe scenă şi în sală şi am ajuns la concluzia că piesa este despre cum NU (ne) iubim necondiționat. Atâtea aşteptări de la ai noştri şi de la noi înşine pot sufoca la un moment dat şi ne pot mâna către reacții şi satisfaceri traumatizante, mai ales când în discuție este tulburătoarea perioadă a adolescenței.

Aşa că, fără aşteptări şi cu multă deschidere, mulțumesc pentru experiența interesantă echipei TT, dar şi elevilor mei care au fost în sală, indiferent de reacțiile lor. Mă bucur că am fost acolo împreună!

Succes regizorului şi minunaților actori!”

Violeta MOȘU