Reprezentațiile spectacolelor „Ghimpl Netotul” și „Aproape”, programate vineri și sâmbătă, se suspendă

*Duminică, 17 decembrie, se rejoacă ”Un spectacol ratat”

Pentru că zilele de 14, 15, 16 decembrie sunt declarate zile de doliu naţional pe teritoriul României, în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai al României, Teatrul Tineretului suspendă următoarele două reprezentaţii ale spectacolelor:

„Ghimpl Netotul”, din data de 15 decembrie, ora 17.00

„Aproape”, din data de 16 decembrie, ora 11.00.

Persoanele care au achiziţionat bilete la aceste reprezentaţii sunt rugate să se prezinte la Agenţia de bilete pentru a solicita contravaloarea biletelor sau vizionarea unui alt spectacol.

În schimb, duminică, 17 decembrie, de la ora 16.00, în Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia” se va juca „UN SPECTACOL RATAT” după Daniil Harms, în regia lui Horațiu Mihaiu.

În distribuție: Victor Giurescu, Daniel Beşleagă, Loredana Grigoriu, Florin Mircea jr.

„Într-una dintre povestirile sale, două personaje, Kolka şi Petka, fantazează până în preajma delirului fără să ţină cont de cele mai simple reguli ale minciunii. Pătrunzând însă în lumea gândului uman, îţi poţi da seama că doar acolo găsim sinceritatea. Este singurul loc în care omul vorbeşte deschis, adevărat, fără să aibă frică. Este locul frământărilor, al dialogului cu oricine, al tristeţilor ce-şi au rezolvare şi al bucuriilor. Totodată, aici e locul imaginarului, al imaginaţiei fără limite, al posibilităţii de a te transporta în orice loc de pe pământ sau din spaţiu. Dorinţele ne sunt îndeplinite! Aici ne putem permite totul. Dacă dorim, vedem totul în verde, cinăm cu un rege, zburăm, dansăm perfect cu băştinaşii, iar oamenii au pene în loc de păr. E poate cea mai frumoasă lume pe care ne-o putem imagina. Doar că, din când în când, trebuie să revenim la cotidian… TREBUIE? M-am întrebat mereu de ce nu e invers? Probabil că, dacă viaţa ar fi un paradis, atunci imaginaţia noastră ar fi un coşmar…“ (Horațiu MIHAIU).