sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitatePeregrinările lui Radu Cristian Macavei

Peregrinările lui Radu Cristian Macavei

Artistul plastic Radu Cristian Macavei, profesor la Școala Populară de Artă, s-a întors pe simezele pietrene cu o expoziție personală de pictură și grafică intitulată „Peregrinări”. Lucrările pot fi admirate până la sfârșitul lunii noiembrie, la Galeriile de Artă „ Lascăr Vorel” din Piatra Neamț.

„Vreau să fac o precizare de ordin personal. Există aici un portret care nu are legătură cu expoziția, nu l-am adus ca să vedeți că știu să desenez și portrete. Portetul o reprezintă pe soția mea. Ea a fost și muza mea. În memoria ei am organizat această expoziție. Părți din sufletul ei se regăsesc și în aceste lucrări”, a spus Radu Cristian Macavei.

Despre expoziţie şi artist a vorbit Emil Nicolae, critic de artă: „Artistul nu are prejudecăți față de cromatică. Are și pasaje cu nuanțe moi, semicalde, semireci, dar forța, în opinia mea, constă în construcție, în desen”.

Radu Cristian Macavei s-a născut la 14 septembrie 1965, în Iași. În 1998 a fost distins cu Diploma de excelenţă la “Toamna veneţiană” (Venezia) şi cu Premiul al II-lea anul următor, la “Masks in Venice” în acelaşi oraş italian. (Violeta MOȘU; Foto: Elena Ilaș)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments