joi, februarie 29, 2024
AcasăActualitateDe-ale Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț; Liceenii au decis: premiul...

De-ale Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț; Liceenii au decis: premiul de popularitate pentru spectacolul Rovegan

Spectacolul ROVEGAN, text si regie: Catinca Drăgănescu (cu Mihaela Teleoacă, Silvana Negruţiu, Valentina Zaharia), a primit premiul de popularitate în cadrul celei de-a XXIX-a ediții a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț.

Juriul de liceeni a fost format din: Mădălina Amăriuței (Colegiul Național de Informatică), Miruna Andreea Beteringhe (Colegiul Național „Calistrat Hogaș”), Anda Brașoveanu (Colegiul Național de Informatică), Francisc Gabriel (Colegiul Național de Informatică), Alex Gabriel Iftimia (Liceul cu Program Sportiv), Mihnea Nechita (Liceul cu Program Sportiv) și Teodora Răucă (Colegiul Național „Calistrat Hogaș”).

Spectacol ROVEGAN este produs de Arena și Centrul de Teatru Educațional Replika București. „Este un spectacol care explorează fenomenul migrației în care unul dintre membri trebuie să plece în străinătate ca să-și susțină financiar familia. Dincolo de cauza aceasta socială, bineînțeles, a existat valoarea estetică a spectacolului”, a declarat Raluca Naclad, secretar literar al Teatrului Tineretului.

Alex Gabriel Iftimia (Liceul cu Program Sportiv): „Mi-a plăcut foarte mult spectacolul. Mi-a transmis o emoție deosebită care m-a făcut să văd cu alți ochi această problemă socială”.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments