sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateExpoziție de pictură DUMITRU BEZEM la CAR Pensionari Piatra-Neamț

Expoziție de pictură DUMITRU BEZEM la CAR Pensionari Piatra-Neamț

După ce, timp de peste o lună de zile, la Galeria de artă de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Piatra-Neamț, publicul iubitor de frumos a avut bucuria de a-și încânta privirea și sufletul văzând și admirând pe îndelete expoziția personală de pictură a Marcelei Popescu, iată că la aceeași Galerie de artă, un alt binecunoscut și apreciat artist plastic nemțean, Dumitru Bezem, a deschis o nouă expoziție personală de pictură.

Vernisajul noii expoziții Dumitru Bezem s-a desfășurat în după-amiaza zilei de 9 noiembrie 2017, la care a fost prezent un public deosebit de interesat de noul eveniment. Vernisajul a fost deschis prin cuvântul artistului plastic Mircea Răsvan Ciacâru, după care, binecunoscutul critic de artă Lucian Strochi a vorbit despre lucrările expuse, despre pasiunea deosebită a lui Dumitru Bezem pentru artele plastice, despre bogata sa activitate creatoare, tot mai larg cunoscută și apreciată atât în țară cât și în străinătate.

Prin cele câteva zeci de lucrări care alcătuiesc noua sa expoziție ca și prin cunoscutele picturi din celelalte expoziții ale sale de până acum, talentatul pictor Dumitru Bezem reușește să dăruiască multă lumină și optimism celor care au bucuria să le privească, să le admire. Temele abordate de autor în noua sa expoziție sunt, în general, cunoscute marelui public, dintre care, spre satisfacția vizitatorilor, nu lipsesc nici de această dată frumoasele și renumitele sale flori alături de peisaje, de portrete, de clădiri, de case și interioare țărănești, de schituri, mânăstiri și altele, redate în lumina lor călduroasă și primitoare.

Și prin această nouă expoziție, Dumitru Bezem face dovada incontestabilă că știe și izbutește să dea sensuri proprii rolului pe care îl au, în pictura sa, atât compoziția, cât și culoarea, atât lumina, cât și desenul. Și de această dată, ca și de atâtea ori până acum, pictorul Dumitru Bezem reușește să ne ofere creații cu adevărat emoționante, convingătoare, lucrări care fac dovada că autorul lor este și rămâne fidel reprezentării realității, a naturii, a ceea ce ne înconjoară, a vieții.

Putem fi convinși că și această nouă expoziție este și va fi, în continuare, bine primită și văzută cu deosebit interes de publicul iubitor de frumos, aceasta adăugându-se ca o nouă reușită a pictorului Dumitru Bezem, care, spre bucuria admiratorilor lucrărilor sale, așa cum s-a menționat recent în presa locală, a împlinit, la 23 octombrie 2017, frumoasa și rotunda vârstă de 70 de ani de viață și care, de asemenea, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Piatra-Neamț. Ne face deosebită plăcere să-i adresăm și noi, cu acest prilej, pictorului Dumitru Bezem, calde felicitări, împreună cu urarea de ani mulți și buni în continuare și, totodată, de noi împliniri în neobosita sa activitate creatoare. (Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Piatra-Neamț; Foto: Gabi Munteanu)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments