joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateLe-au ascuns mingea! Handbalistele de la HCF, victorie de senzație în Capitală

Le-au ascuns mingea! Handbalistele de la HCF, victorie de senzație în Capitală

Dan Valentin: „Nici cei mai optimiști fani ai noștri nu se așteptau să câștigăm într-o asemenea manieră”.

Echipa satelit a campioanei CSM București a fost îngenuncheată de HCF Piatra Neamț, scor 36-23 (19-8), sâmbătă, 11 noiembrie, într-un meci contând pentru etapa a 10-a a eșalonului secund. Pietrencele au jucat un handbal aproape fără greșeală, apărarea, rapiditatea paselor și mișcarea în teren fiind fără egal.

Prof. Dan Valentin a spus că elevele sale au obținut o victorie clară în care au primat dăruirea și inteligența în joc. ” Eu, dacă aș fi antrenat CSM București II, eram pe locul I cap-coadă și anunțam deja oficial că sunt promovat în Liga Națională. Fetele noastre au fost extraordinare, s-au dăruit exemplar și au reușit cel mai bun joc de până acum. Am condus cu 9-1 și 12-2. Nici cei mai optimiști fani ai noștri nu se așteptau să câștigăm într-o asemenea manieră”.

Anca Oancea (12 goluri) și Simona Miron (11) au fost cele mai bune marcatoare ale formației pietrene. „Anca Oancea a etalat o evoluție încântătoare. Au ajutat-o și fetele și cu încrucișări, și cu paravan, și cu blocaj și a transformat și aruncări de la 7 m. În privința Simonei Miron, ea este într-o creștere de formă deosebită. N-am putut-o folosi pe Andreea Baciu deoarece a suferit o fisură de claviculă”, a menționat Dan Valentin.

În clasament, cu 24 de puncte, HCF Piatra Neamț ocupă locul al treilea. Primele două poziții sunt ocupate de CSU Neptun Constanța și SCM Buzău, ambele cu 27 de puncte. Miercuri, 15 noiembrie, Oancea și compania joacă, pe teren propriu, cu Știința București.

– Ce o să faceți dacă o să terminați campionatul pe locul I și o să promovați?

Dan Valentin: Nu știu, eu fac! Eu întotdeauna fac! Astă vară, când mi-a plecat jumătate de echipă, nu știam ce o să fac. Și am renăscut iarăși pe scheletul copilelor pe care le-am crescut în ultimii trei ani.

(Violeta MOȘU; foto: Gelu CRĂCANĂ)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments