sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateD-ale Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț; Catrinel Dumitrescu: „La Piatra...

D-ale Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț; Catrinel Dumitrescu: „La Piatra Neamț există un public absolut minunat”

„Teatrul? Profesia?… Un drum spre infinit!…”, spunea actrița Ildy Codrescu. Asta am simțit după ce am văzut-o pe artista preferată a copilăriei mele Catrinel Dumitrescu, aseară, în spectacolul „Fluturii sunt liberi”, prezentat de Teatrul Excelsior din București, în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț.

– Credeți că spectatorul de astăzi apreciază cum se cuvine creația autentică?

Eu sper că da, că dacă n-aș crede în lucrul acesta probabil nu aș mai face profesia asta. Depinde și ce-i oferi, dar publicul este în continuare la fel de receptiv.

– O distribuție bună conduce din start la un spectacol deja pe jumătate reușit?

Eu zic că nu-i numai distribuția. Depinde și de regizor, depinde și de subiect. Sper că atunci când o distribuție bună se angajează în crearea unui spectacol, înseamnă că și crede în el și atunci e posibil să fie așa.

– De când nu ați mai venit la Piatra Neamț?

De foarte multă vreme, mai exact din 2003 când am participat la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț cu studenții de la Universitatea „Spiru Haret” București. Mă simt foarte bine la Piatra Neamț pentru că aici este un public absolut minunat. Teatrul Tineretului are o mare tradiție și întotdeauna am venit cu o bucurie nestăvilită.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments