miercuri, iulie 17, 2024
AcasăEducatieColegiul National de Informatica Piatra Neamt

Colegiul National de Informatica Piatra Neamt

Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț este singura unitate cu profilul matematică-Informatică intensiv din județul Neamț, motiv pentru care elevii provin de pe raza întregului județ, ponderea cea mai mare având-o elevii școlilor generale de prestigiu din Piatra-Neamț.

Şcoala are misiunea de a educa tinerii în spiritul cetăţeniei democratice, respectând egalitatea de şanse în pregătirea lor pentru a fi cetăţeni ai unei Europe unite.

C.N.I. are misiunea de a încuraja elevii şi profesorii de a-şi desăvârşi potenţialul pentru cunoaştere şi competenţele individuale în vederea adaptării la o lume dinamică. Pentru aceasta vom utiliza principii de învăţare și rezultate din cercetări şi tehnologia cea mai avansată, integrată şi adaptată la nevoile comunităţii şcolare.

Şcoala noastră se va transforma într-un real centru de iradiere a ştiinţei şi culturii la nivel local, naţional şi internaţional, devenind centru de resurse educaţionale şi de servicii oferite comunităţii, prin furnizarea de programe educaţionale moderne şi dezvoltarea interacţiunii cu mediul social, cultural şi economic.

 • Din anul 1990, anul înfiintarii, profilul este teoretic specializarea matematică-Informatică intensiv.
 • Apariția claselor de gimnaziu începând cu anul 1999 s-a datorat numarului crescut de cereri din partea părintilor adresate conducerii liceului de a înființa aceste clase cu elevi foarte buni la învatatură, care sa urmeze cursurile cu profesorii cei mai buni ai liceului și să foloseasca pentru familiarizarea cu disciplina Informatică dotarea de care dispune acest liceu. În prezent functioneaza 24 de clase de învatamânt liceal și 8 clase de învatamânt gimnazial.
 • Sistemul educațional promovat în cadrul școlii urmarește eficientizarea procesului de învatamânt, motivarea în sens pozitiv a învătarii, creșterea interesului elevului în orientarea profesională, sistematizarea și continuarea procesului de instruire, legarea educației de aspectele practice ale vieții, buna colaborare cu comunitatea locală, dezvoltarea bazei materiale si didactice a școlii, cresterea performanțelor școlare.

Centru / bază de formare inițială și / sau continuă pentru personalul didactic, practica pedagogică a studenților, cursuri de perfecționare pentru profesori.

 • În Colegiul de Informatică îsi desfasoara activitatea personal didactic implicat în activitatea de îndrumare si control la nivelul I.S.J. Neamț, repartizat astfel:
  – 11 profesori metodisti;
  – 10 formatori județeni si Naționali;
  – 5 îndrumători în practica studenților;
  – 8 responsabili comisii metodice;
  – 4 responsabili cerc pedagogic.
 • Colegiul este permanent centru pentru examenul de bacalaureat, pentru olimpiadele si concursurile școlare (informatică, fizică, geografie), organizează activități de formare inițială și continuă a profesorilor, organizează instruirea profesorilor, directorilor si secretarelor din școlile și liceele din municipiu în utilizarea calculatorului.

În Colegiul Național de Informatică functioneaza din anul 2000 Centrul județean de admitere computerizată în licee si scoli profesionale a absolventilor clasei a VIII-a.

 

Informațiile din acest articol au fost preluate de pe pagina oficială a

Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț:

http://cni.nt.edu.ro/new/

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments