duminică, mai 19, 2024
AcasăActualitateExpoziția Simpozionului Național de pictură „Alexandru cel Bun”, ediția I, la Galeria...

Expoziția Simpozionului Național de pictură „Alexandru cel Bun”, ediția I, la Galeria „Lascăr Vorel”

Ediția întâi a Simpozionului Național de pictură „Alexandru cel Bun” a ajuns în faza organizării expoziţiei colective la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”, după o primă etapă de lucru, desfășurată în satul Bistrița, între 18 și 24 iulie 2022. Vernisajul acestei interesante acţiuni de creaţie a avut loc în această după-amiază (luni, 15 august 2022), în prezența participanților și a reprezentanților celor care au finanțat acest proiect cultural, respectiv Primăria și Consiliul Local Alexandru cel Bun.

Dumitru Bostan jr., Ioan Clopoțel, Ștefan Ioan Diaconu, Gabriel Grama, Dinu Huminiuc, Radu Cristian Macavei, Neculai Moroșan, Ștefan Potop, Ionel Cristinel Prisacaru și Lucian Tudorache sunt cei 10 artiști participanți la prima ediție.

Dorința noastră este aceea de a realiza evenimente de importanță culturală deosebită pentru zona Neamțului, de a pune în relație mișcarea plastică nemțeană cu alte valori ale plasticii românești, precum și de a crea un dialog între artiști și publicul care, astfel, se poate familiariza cu procesul de creație.

Trăim, din păcate, vremuri în care este minimalizată arta și artiștii sunt marginalizați, iar dorințele noastre de  progres cultural se pot realiza doar în acele oaze în care valoarea artiștilor se întâlnește  cu receptivitatea autorităților locale, eveniment posibil în cazul de față prin acordul de asociere între UAP, Filiala Neamț și Consiliul Local al comunei Alexandru cel Bun, care a înțeles că orice operă înalță un loc.

În numele celor 10 artiști participanți aduc mulțumiri domnului Primar Ion Rotaru, membrilor Consiliului Local, personalului Primăriei Comunei Alexandru cel Bun și Pensiunii Daria, tuturor celor care prin aportul lor au contribuit la realizarea unei tabere de neuitat“, a declarat prof. Ștefan Potop, președintele UAP, Filiala Neamț, curatorul expoziției.

Acesta a mai adăugat că, „prin artiștii săi, Filiala Neamț a UAP se străduiește să ofere societății civile servicii culturale profesioniste, bunuri de progres cultural-spiritual concretizate în opere de artă“.

La finalul expoziției, 10 dintre lucrări vor fi donate Primăriei Alexandru cel Bun, în scopul realizării unei viitoare colecții de artă contemporană. Cu acest prilej, a fost editat și un album de artă în condiții grafice deosebite.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments