luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitateExpoziția de fotografie „Naturopolis”,  la Muzeul de Artă Piatra-Neamț

Expoziția de fotografie „Naturopolis”,  la Muzeul de Artă Piatra-Neamț

Complexul Muzeal Național Neamț anunță cu entuziasm expoziția Concursului de Fotografie de Natură Urbană „Naturopolis”, ediția 2023. Evenimentul a captat atenția pasionaților de fotografie de natură din întreaga țară sub motto-ul „Natura de lângă noi”.

Concursul, organizat de FORONA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, a avut ca scop aducerea în prim-plan a frumuseții și diversității naturii în mediul antropizat. Scopul său a fost să ilustreze adaptarea animalelor și plantelor sălbatice într-un mediu antropic, încurajând participanții să surprindă aspectele benefice ale conviețuirii omului cu viața sălbatică în zonele locuite.

Expoziția de fotografie „Naturopolis”, care reunește toate operele finaliste ale concursului, va fi deschisă publicului într-un cadru deosebit la Muzeul de Artă Piatra-Neamț, în perioada 22 ianuarie – 29 februarie 2024. Această expoziție își propune să exploreze și să celebreze conexiunea dintre om și natură în mediul urban, evidențiind adaptarea vieții sălbatice și subliniind importanța conservării mediului.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul generos al partenerilor precum Grupul Milvus, Nikon România, F64, Propark – Fundația pentru Arii Protejate, Rețeaua pentru Natură Urbană, Asociația România Sălbatică și Societatea Ornitologică Română (SOR), fapt pentru care exprimăm recunoștința noastră.

Responsabilii și curatorii expoziției de la Muzeul de Artă Piatra-Neamț sunt dr. Ionuț Grădianu (muzeograf), Oana-Maria Balan și Ionela-Alexandra Boboc, muzeografi în cadrul Muzeului de Științe Naturale Piatra-Neamț.

Prin intermediul proiectului „Naturopolis”, am invitat comunitatea să exploreze și să celebreze frumusețea naturii de lângă noi în inima mediului urban. Expoziția reprezintă un continuu apel la conștientizarea importanței protejării naturii în comunitățile noastre.

(Complexul Muzeal Național Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments