joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateO nouă recunoaștere internațională pentru elevii profesoarei Cristina Petrariu

O nouă recunoaștere internațională pentru elevii profesoarei Cristina Petrariu

Apreciați de ani buni peste hotare, tinerii creatori pietreni din domeniul artelor plastice, membrii ai Asociației Culturale „Arte. Ro” și ai Palatului Copiilor din Piatra-Neamț, profesor coordonator, Cristina Petrariu, nu s-au dezmințit nici la cea mai recentă participare internațională. La Festivalul „The small Montmartre of Bitola”, din Macedonia, ei au obținut premii importante, încununând munca și efortul constant, meticulozitatea și ingeniozitatea. Bogăția culorilor, pronunțatul simț decorativ, ineditul compoziției au ierarhizat lucrările artiștilor pietreni într-o suită de valori. A fost a XLII-a ediție a acestui prestigios festival care, timp de o săptămână (26 iunie – 2 iulie 2023), a reunit douăzeci și două de școli de top din întreaga lume. Alături de profesoara Cristina Petrariu, au participat: Miruna Ioana Morțe, Maia Andreea Morțe, Miruna Ilinca Anghel, Ana Iordan, Maria Patrichi și Ana Patrichi. Iată rezultatele:

+ Pentru colecția de lucrări expediate la concurs:

– GOLDEN PALETTE ȘI CERTIFICAT OF GRATITUDE PENTRU ASOCIAȚIA CULTURALĂ „ARTE.RO” ȘI PALATUL COPIILOR DIN PIATRA-NEAMȚ;

– CERTIFICAT OF GRATITUDE PENTRU CRISTINA PETRARIU, PROFESORUL COORDONATOR;

– PALETA DE AUR PENTRU MIRUNA IOANA MORȚE;

– DIPLOMĂ PENTRU ELEVA MARIA ȘTEFAN.

+Pentru lucrările realizate în timpul festivalului:

– GOLDEN BRUSH, BEST STUDENT – PREMIUl UNIC ACORDAT PENTRU CEL MAI BUN STUDENT DIN CADRUL FESTIVALULUI MIRUNEI IOANA MORȚE;

– DIPLOMA OF ASSOCIATION OF CRAFTSMEN AND SMALL BUSINESSMEN „SF. SPIRIDON”, BITOLA ȘI CRUCEA DE ARGINT PENTRU MIRUNA IOANA MORȚE;

– GOLDEN PALETTE PENTRU MIRUNA IOANA MORȚE;

– BEST OF THE DAY (PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ LUCRARE A ZILEI – 26.05.2023 – ACORDAT MIRUNEI IOANA MORȚE);

– BEST OF THE DAY (PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ LUCRARE A ZILEI – 28.05.2023 – ACORDAT MIRUNEI IOANA MORȚE).

Au mai primit diplome Maia Andreea Morțe, Miruna Ilinca Anghel, Ana Iordan și surorile Maria și Ana Patrichi.

Prezența Excelenței Sale, domnul Aleksandru Mamakis, consulul onorific al României la Bitola, alături de noi, a avut și are o deosebită importanță, constituind pentru întreaga noastră delegație o mare cinste și o motivație în plus pentru a reuși această mare performanță. Acest festival are loc de 42 de ani. Inițiată de regretatul profesor Kosta Hadzi Antonovski, manifestarea este organizată de studioul de artă „Kiril și Metodiu”. De-a lungul anilor s-a transformat într-un festival de succes pentru copii. În cele șapte zile, participanții au pictat în aer liber monumente de arhitectură în orașul Bitola, dar şi în Ohrid, unde au realizat studii de culoare ale frumoaselor biserici seculare intrate astăzi în patrimoniul mondial UNESCO. Am încercat ca prin rezultatele noastre să reprezentăm cu cinste România, promovând arta, cultura și valorile acestui neam”, a spus profesoara Cristina Petrariu, președintele Asociației Culturale „Arte.Ro”.

De-a lungul anilor, la Festivalul „Micul Monmartre din Bitola” au participat peste 8.000 de școli, cu peste 500.000 de lucrări de desen, pictură și grafică, din peste 45 de țări din întreaga lume.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments