miercuri, aprilie 10, 2024
AcasăActualitateCurs practic de etichetă și bune maniere, la Biblioteca Județeană

Curs practic de etichetă și bune maniere, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește un curs unic pentru dezvoltarea abilităților sociale și a etichetei, destinat elevilor cu vârste între 10 și 15 ani.

Asociația pentru Dezvoltare și Învățare Experiențială organizează un curs practic de etichetă și bune maniere, adresat elevilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, oferindu-le instrumentele necesare pentru a „naviga“ cu încredere în diverse situații sociale. Demersul pleacă de la premisa că, într-o lume tot mai digitală și plină de distragere, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat rămâne esențială pentru tinerii de azi.

Acest curs inovator – susținut de Mihai Parfeni, trainer și expert în comunicare – invită la învățare practică elevii entuziaști din Piatra-Neamț și zonele înconjurătoare în cadrul unei grupe de maximum 15 tineri.

În ziua de 22 septembrie 2023, participanții au ocazia să exploreze teme diverse, de la salut și ierarhii, prezentări și mulțumiri, până la respect și încredere, rafinament și delicatețe, comunicare politicoasă și eficientă, etichetă pe internet și branding personal.

Durata atelierului va fi de 2 ore, iar taxa de participare este de 80 de lei. Detalii suplimentare pot fi obținute la telefon 0740.823.278 și prin completarea următorului formular.

Elevii vor experimenta faptul că modul în care ne prezentăm și comunicăm poate să definească relațiile noastre cu ceilalți. Temele precum respectul și încrederea vor fi abordate prin discuții interactive și jocuri de rol, oferindu-le participanților perspective valoroase asupra modului în care interacțiunile adecvate pot construi relații puternice și durabile.

Etică în era digitală: Cu tot mai mult timp petrecut pe internet, subiectul etichetei pe internet va fi de asemenea abordat. Participanții vor discuta despre importanța respectului și a responsabilității on-line, învățând cum să-și construiască un brand personal pozitiv în mediul virtual.

Impactul asupra Comunității: Acest curs practic își propune să demonstreze că educația în domeniul etichetei și bunelor maniere este esențială pentru dezvoltarea integrală a tinerilor. Asociația pentru Dezvoltare și Învățare Experiențială, împreună cu Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, își reafirmă angajamentul de a oferi oportunități educaționale diverse și relevante pentru comunitatea nemțeană. Într-o lume în continuă schimbare, astfel de programe continuă să joace un rol vital în pregătirea tinerilor pentru succesul social și profesional, consolidând bazele pentru viitori lideri cu un comportament adecvat și o comunicare eficientă.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments