sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateNoi întâlniri „Cultura sănătății“, la Biblioteca Județeană

Noi întâlniri „Cultura sănătății“, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește două noi prelegeri-dialog în cadrul proiectului „Cultura sănătății“, susținute de scriitorul și psihologul Vasile Baghiu. Tema acestor întâlniri este „De ce este sănătos să facem mișcare?“ și va fi dezbătută miercuri, 12 iulie, începând cu ora 10.30, și miercuri, 19 iulie, de la ora 10:00, în Sala Info-Club 2.

„Cultura sănătății“ este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Direcția de Sănătate Publică Neamț și găzduit de Biblioteca „G.T. Kirileanu“ Neamț. Proiectul este dedicat comunității și, cu precădere, mediului școlar, în scopul informării cu privire la conceptul de sănătate în sensul de îmbunătățire a calității vieții și evoluează pe mai multe planuri principale: biologic-medical, psihologic, emoțional, social, profesional, cultural, spiritual, comunicațional. De asemenea, prin tematica proiectului sunt promovate valorile importante ale vieții personale și sociale (onestitatea, prietenia, dragostea, familia, respectul, empatia, disciplina, curajul, educația, fairplay-ul, cultura etc.), care influențează calitatea trăirilor și starea de sănătate.

Promotorul acestui proiect este psihologul și scriitorul Vasile Baghiu de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății.

Vasile Baghiu este scriitor, creatorul „himerismului poetic“, autor al mai multor volume de poezie și proză. Este prezent cu traduceri din opera sa în diferite spații culturale din străinătate. De asemenea, este fondator al primei reviste de educație pentru sănătate din România și autor de manuale de specialitate medicală.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments