miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitate„Între cer și pământ” - expoziția de debut a Oanei Doru, la...

„Între cer și pământ” – expoziția de debut a Oanei Doru, la Galeriile „Lascăr Vorel”

„Între cer și pământ”, expoziția personală a profesoarei Oana Doru, membru stagiar al U.A.P., Filiala Neamț, s-a deschis astăzi (sâmbătă, 1 iulie 2023), la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel”. Aflată la prima „confruntare” cu publicul, artista propune 23 de lucrări de artă textilă, rod al unei atente observații. Prezentarea a fost realizată de conf. univ. dr. Ecaterina Mărghidan de la Facultatea de Arte Vizuale și Design, secția Arte Textile, Design Textil, din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași.

Relația cu arta textilă, Oana Doru a dezvoltat-o la Iași, la facultatea noastră. Expoziția prezintă două concepte, două tipuri de lucrări, două viziuni care leagă între ele partea spirituală și partea materială a vieții noastre. În sala din față, cerul face parte din prima cercetare teoretică și spirituală a Oanei Doru, cercetare a proiectului de licență care a avut ca subiect îngerii. În sala principală este partea materială, pământul, partea care ne leagă de tot ce înseamnă efemerul existenței noastre. Ce poate să fie mai clar ca efemerul decât rugina care atacă fierul și-l macină până devine pulbere. Oamenii cu care intrăm în contact dispar, dar urma lor rămâne în amintirea noastră, în fotografiile pe care le vedeți integrate în lucrări și amintirea lor trăiește în continuare prin aceste urme ale existenței lor”, a explicat conf. univ. dr. Ecaterina Mărghidan.

Cuvintele sunt prea puține pentru a exprima emoțiile pe care le simt acum, mai ales că astăzi se împlinesc fix patru ani de când am susținut lucrarea de licență. Expoziția pornește de la ideea că întreaga noastră existență se desfășoară într-o îndelungă pendulare între aspirațiile spirituale și realitatea imediată, concretă. Dualitatea cer – pământ este transpusă printr-o combinație între materiale neconvenționale și tehnici clasice specifice artei textile, la granița dintre tradiție și experiment”, a spus profesoara Oana Doru.

Expoziția va rămâne deschisă până vineri, 14 iulie.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments