Premieră la Teatrul Tineretului: „Rinocerii” de Eugène Ionesco, în regia lui Radu Iacoban

Teatrul Tineretului prezintă premiera spectacolului „Rinocerii” de Eugène Ionesco, în regia lui Radu Iacoban, duminică, 28 mai, cu începere de la ora 19:00, în Sala Mare.

În anii ‘50 ai secolului trecut, Eugène Ionesco scria „Rinocerii“, despre care afirma că e „o piesă împotriva isteriilor colective şi a epidemiilor ce se ascund sub acoperirea rațiunii şi a ideilor, dar care sunt, nu mai puțin, grave boli colective“.

Prin spectacolul creat la Teatrul Tineretului, ne punem întrebări asupra unei lumi modelate de suprapunerea spațiului virtual cu realitatea concretă. Este în plină expansiune o nouă societate, dominată de homo digitalis, în care utilizarea tehnologiilor digitale devine pe zi ce trece un factor tot mai influent în relațiile sociale. 

În acord cu viziunea lui Ionesco, ne dorim ca acest spectacol să fie un antidot contra infestării societății cu ură și un tonic pentru fortificarea gândirii critice, într-o lume tot mai scindată, în care de multe ori, convingerile de grup nu sunt bazate pe judecăți, ci pe impulsuri și interese. Închistarea în clișee poate deveni oricând agresivă.

RINOCERII 

de Eugène Ionesco

traducere: Vlad Russo și Vlad Zografi
regie: Radu Iacoban
scenografie: Tudor Prodan
muzică: Aida Šošić
lighting design: Lucian Moga

cu: Mircea PostelnicuFlorin HrițcuNora CovaliElena PopaDaniel BeșleagăDragoș IonescuCorina GrigorașCătălina EșanuAndrei Merchea-ZapotoțkiEmanuel Becheru

regizor tehnic: Lucian Damian

durata: 2 h

recomandare de vârstă: 12+

Spectacolul „Rinocerii” se va juca și în zilele de 4, 10, 11 și 18 iunie.

(Teatrul Tineretului)